PRIČA KORISNIKA: TUMOR MI JE U REGRESIJI

08.06.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 1747 | Autor: | 0

Vukašin Marinković, diplomiran pravnik iz Vrčina, svedoči o boljitku koji je osetio tokom uzimanja Maitake tečnog ekstrakta dr Nanba

- Moje tegobe u digestevnom traktu počele su krajem avgusta 2020. godine. Posle više dijagnostičkih postupaka, operisan mi je maligni tumor na debelom crevu decembra iste godine. U toku mesec dana posle operacije imao sam nestabilnu stolicu pa sam u Magičnom bilju nabavio japanski preparat Dr Namba maitake - priča Vukašin Marinković (na slici), diplomirani pravnik iz Vrčina i nastavlja:

- Od prvog korišćenja, stolica se stabilizovala a i danas je stabilna i redovna. Imao sam spoljne i delimično unutrašnje šuljeve. Oni su se upotrebom ovih kapi, u međuvremenu, povukli. Za sada je opšte stanje delimično bolje, krvna slika takođe, a mogu da obavljam i jednostavne svakodnevne poslove. Mislim da je trenutno tumor u regresiji i da je usporeno, a možda i zaustavljeno širenje na druge organe - zaključuje gospodin Marinković.

vukasin marinkovic

Doktor Hiroaki Nanba, profesor emeritus Farmaceutskog fakulteta Kobe i gostujući profesor postdiplomskih studija Univerziteta Kagošima, otkrio je da polisaharid u gljivi maitake inhibira rast ćelija karcinoma aktiviranjem imunoloških ćelija. Ovoj supstanci dao je ime MD frakcija, a drugoj supstanci MKS frakcija, koja je efikasna za poboljšanje bolesti izazvanih lošim životnim navikama. Rezultati koje je dr Nanba dobio dešifrovanjem struktura ovih supstanci i njihovih mehanizama rada, predstavljeni su u specijalizovanim naučnim časopisima i stekli su pažnju u svetu nakon što su saopšteni na akademskim konferencijama i predavanjima ne samo u Japanu, već i u SAD, Nemačkoj, Italiji, Južnoj Koreji i Kini. Kliničko ispitivanje faze II MD-frakcije sprovedeno je u Centru za rak Sloan Kettering-a, uz finansijsku podršku vlade SAD i proverena je njena efikasnost. U onkološkoj bolnici Sulo-Icon-Kettering korišćena je MD-frakcija proizvedena u Japanu. Dostignuće je predstavljeno u Američkom društvu za kliničku onkologiju, a za ovo istraživanje dr Nanba je dobio nagradu Američkog udruženja za rak i postao prvi dobitnik Polingove velike nagrade koju dodeljuje Fondacija profesora Lajnusa Polinga, dobitnika dve Nobelove nagrade iz različitih oblasti. Doktor Nanba je kasnije imenovan za počasnog direktora ove Fondacije.

Tokom svog predanog rada, dr Nanba je ispitao ukupno trideset i šest vrsta japanskih pečurki i pečurki iz drugih delova sveta na potencijalne antikancerogene efekte njihovog polisaharida, a maitake je pokazao najjači efekat. Polisaharid maitake je rafinisan u nekoliko frakcija, nazvanih A, B, C i D, po redosledu njihove ekstrakcije. Poslednja dobijena, D-frakcija, pokazala je moćna antitumorska svojstva. Ekstrakcija je nazvana MD-frakcija, a M označava maitake. Ova MD-frakcija ima posebnu molekularnu strukturu koja se ne nalazi u drugim vrstama pečuraka i smatra se da pokazuje jače imunološke efekte. Neke potencijalne zdravstvene koristi MD-frakcije, povezane sa imunološkim sistemom, odnose se na inhibiciju rasta raka i metastaza, prevenciju bolesti i održavanje dobrog zdravlja. Prema studijama, ova frakcija maitake ima sposobnost da direktno pojača aktivnost ćelija prirodnih ubica (NK) i da promeni ćelije prekursora NK u aktivirane NK ćelije. Koristeći posebnu metodu ekstrakcije, ove frakcije gljive maitake koncentrovane su da bi se dobio standardizovan tečni ekstrakt polisaharida koji sadrži beta 1,6 i beta 1,3 glukan.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem