BEZ BOLOVA UZ ČIČAK, KURKUMU, ĐUMBIR I KOPRIVU

16.06.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 1813 | Autor: | 0

Najefikasnije biljke za lečenje artritisa

Prosečna starost za dijagnozu artritisa je oko 60 godina. Međutim, sve češće artritis pogađa i mlađe osobe, među kojima ima i onih u 20-tim. Artritis je stanje u kom se hrskavica zgloba polako troši i postaje tvrda, što dovodi do deformiteta. Ova bolest se smatra autoimunim poremećajem, u kojem imunološki sistem tela napada sopstveno tkivo. Bolest se prvo javlja u malim zglobovima, da bi na kraju prešla na veće i manifestovala se u vidu velikog bola i otoka.
Mnogim pacijentima je, i pored medicinske intervencije, potrebna dodatna pomoć kod bolova izazvanih artritisom. Tu na scenu stupaju biljni lekovi koji pružaju sigurnu alternativu za lečenje artritisa.

Kurkuma
Kurkuma umanjuje bol u zglobovima izazvan artritisom. Sadrži kurkumin koji smanjuje upale i usporava napredovanje bolesti. Možete je konzumirati u obliku napitka ili začina kao dodatak jelima. Takođe, može se primenjivati i lokalno za ublažavanje bolova.

Đumbir
Hiljadama godina unazad, đumbir se u tradicionalnoj medicini koristi za lečenje upalnih procesa. Smanjuje nivo prostagladina u telu, smirujući artritis. Istraživanja pokazuju da đumbir daleko efikasnije smanjuje bol i upalu od lekova na bazi steroida. Takođe, pomaže i u ublažavanju mučnine, menstrualnih grčeva i glavobolje.

Koren čička
Koren čička je nadaleko poznat po svojim antiiflamatornim svojstvima. Ovaj koren vam je dostupan u sušenom obliku u vidu praha i ekstrakta. Kod lečenja artritisa preporučljivo je uzimanje korena čička dva puta dnevno.

Kopriva
Kopriva je izuzetno efikasna u lečenju svih vrsta artritisa i gihta. Protivupalna svojstva koprive u kombinaciji sa hranljivim sastojcima koji se u njoj nalaze, ublažavaju bolove koje stvara artritis. Kada se nanese na kožu, kopriva stvara peckav osećaj koji nadjačava bol. Listovi koprive prekriveni su sitnim dlačicama koje sadrže silicijum. Ovo jedinjenje ulazi pod kožu i smanjuje bol stimulišući neurone.

Kora vrbe
Kora vrbe je jedna od najstarijih biljaka koje se koriste pri lečenju artritisa prirodnim putem. Posebno je efikasna pri smanjenju upala. Kora vrbe se još u vreme Hipokrata žvakala kako bi se ublažila bol u telu. Ona sadrži u sebi jedinjenja slična aspirinu, koja su vrlo korisna za smanjenje bolova u predelu kolena, kukova i zglobova.

Lipozomalnu kurkumu možete nabaviti u prodavnicama Biljnog centra Magično bilje

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem