ISKUSTVO KORISNIKA: PRITISAK SE STABILIZOVAO, SRČANA KOMORA I PRETKOMORA VRATILE SE U NORMALNO STANJE

16.08.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 1967 | Autor: | 0

Tek posle sedam godina neuspešnog korišćenja raznih preparata magnezijuma, Jasmina Vasić iz Sovljaka kod Uba našla rešenje za nedostatak ovog važnog minerala

Godinama se Jasmina Vasić iz Sovljaka kod Uba bori sa visokim pritiskom. Iako je znala da je njena hipertenzija na nervnoj bazi, tek pre sedam godina ustanovila je da je izaziva i nedostatak magnezijuma.

- Vrednosti magnezijuma bile su mi veoma niske i lekari su me upozorili da nedostatak ovog važnog minerala u organizmu može da izazove srčane tegobe. Od tada, do pre nekoliko meseci, probala sam većinu suplemenata na našem tržištu: i one u kesicama, i kapsule, ali pomaka nije bilo. Svaki magnezijum citrat izazivao mi je veoma neprijatne tegobe u želucu, a srčane tegobe nisu prestajale. Dijagnostikovana mi je proširena srčana pretkomora i komora, a pritisak je i dalje bio visok.

Po preporuci, Jasmina je nabavila magnezijum bisglicinat kanadske kompanije "88 Herbs" i veoma brzo se, kako kaže, osećala bolje.

- Sem što sam osetila trenutno opuštanje, pritisak mi se brzo stabilizovao. Ono što je najvažnije, EKG je pokazao da su se komora i pretkomora vratile u normalno stanje. Po prvi put od kada pijem preparate magnezijuma, nemam tegobe u želucu. Ubrzo je cela moja porodica počela da pije Magnezijum bisglicinat. Ćerka mi se pohvalila da se oseća mnogo opuštenije - konstatuje naša sagovornica i zaključuje: - Uzimaću ovaj preparat stalno jer mi odgovara.

Uloga magnezijuma u organizmu veoma je kompleksna. On utiče na kardiovaskularni sistem, služi kao prevencija u slučaju srčanog udara, šloga, dijabetesa tip 2, migrene, usporava starenje.

Sasvim je moguće da i pored zdravog života i izbalansirane ishrane ne unosite dovoljnu količinu magnezijuma jer je, zbog zagađenog zemljišta, korišćenja veštačkih đubriva i pesticida, koncetracija magnezijuma u biljkama drastično smanjena.

Ako prepoznajete simptome i želite da unesete magnezijum kao suplement, neophodno je da obratite pažnju na vrstu magnezijuma koji kupujete. Naime, da bi dobio odgovarajuću stabilnost, magnezijum mora biti vezan za drugi molekul. U zavisnosti od kombinacije, postoje značajne razlike u apsorpciji i bioraspoloživosti.

Magnezijum bisglicinat obezbeđuje najviši nivo apsorpcije i bioraspoloživosti i smatra se idealnim za one koji žele da smanje njegov nedostatak.

Magnezijum bisglicinat "88 Herbs" je izvanredan suplement magnezijuma. Mnogi suplementi ovog minerala na tržištu koriste jeftine oblike koji se slabije apsorbuju, teški su za stomak i izazivaju dijareju. U nekim suplementima pomešani su magnezijum bisglicinat i loši oblici magnezijuma. Magnezijum bisglicinat, proizvođača "88Herbs", sto posto je čist i poznat po tome što se najbolje apsorbuje i lako se vari.

Magnezijum bisglicinat možeta nabaviti u prodavnicama biljnog centra Magično bilje u Beogradu, naručiti telefonom: 011/2420-955, mejlom: info@magicnobilje.com ili preko internet prodavnice.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem