RIBIZLE JAČAJU IMUNITET, POMAŽU KOD ANEMIJE, UBLAŽAVAJU ALERGIJU, EKCEM I STRES

16.08.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 595 | Autor: | 0

I sveže i u obliku soka i želea, imaju odlično laksativno delovanje

Ribizla je kiselkasto bobičasto voće. Plod izgleda kao minijaturna verzija grožđa, a plodovi imaju obično crvenu, belu ili crnu boju, u zavisnosti od vrste. Crvena ribizla bogata je kalcijumom i fosforom. Takođe, sadrži vitamine B grupe (B1, B2, B3 i B6), C, A i K. Odličan je izvor antioksidansa i minerala koji poboljšavaju kvalitet kože i kose. Pomaže u detoksikaciji tela i tako povećava otpornost organizma na bolesti.
Sadrži vitamin C, kao i gvožđe koje pomaže kod anemije.
Zdravstvene dobrobiti crvene ribizle su snažniji imunitet, prevencija srčanih bolesti, niži krvni pritisak, zdravije kosti, kvalitetnije varenje i čista koža.
Ribizla sadrži kalijum, koji je važan za zdravlje srca i kvalitetan rad celog organizma. Deluje preventivno na hipertenziju, snižava krvni pritisak i pomaže u smanjenju rizika od moždanog udara. Ima znatnu količinu vitamina K, koji pomaže kod zdravog grušanja krvi. Taj vitamin zadužen je i za održavanje zdravih kostiju jer reguliše kalcijum u kostima pa je preporučljiv i kod osteoporoze.
Bilo da se jedu sveže bobice ili u obliku soka i želea, ribizla ima odlično laksativno delovanje. Ako se konzumira samo nekoliko dana za redom, problem zatvora nestaje. S obzirom na sadržaj vlakana, redovna konzumacija podstiče rad creva i želuca i na prirodan način ubrzava probavu.
Semenke unutar plodova ribizle sadrže gama-linolnu kiselinu, koja snižava povišeni krvni pritisak, bolove i upale, ublažava alergijske reakcije i probleme s kožom. Semenke je dobro koristiti za ublažavanje PMS-a, alergija, napetosti i stresa, kao i psorijaze i ekcema.
Izgnječene bobice u spoljašnjoj primeni koriste se za obloge kod povreda, posekotina i opekotina.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem