LIČNA PRIČA BOJANE BARJAKAREVIĆ: ĆURANOV REP DIZAO MI JE IMUNITET TOKOM HEMIOTERAPIJA

13.10.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 7020 | Autor: | 0

Bojana Barjaktarević, pevačica i pobednica veoma gledanog muzičkog takmičenja, dva puta je pobedila kancer. Za Magično bilje otkriva kako se hranila i koju pomoćnu terapiju je koristila dok se lečila, a kako živi sada

Bojana Barjaktarević, pevačica i pobednica emisije „Nikad nije kasno“, uspela je dva puta da pobedi rak ali, kako sama kaže, i dalje je oprezna. Svesna je da ima veliku odgovornost kada je zdravlje u pitanju i redovno odlazi na kontrole kako bi ustanovila da je sve u redu.

- Sve je kako treba. Odlazim na kontrole svakih šest meseci i to mi je važno nakon lečenja. Analize pokazuju sjajne rezultate. Svaki organ sam kontrolisala, pluća su mi čista - priča Bojana.

A kako je sve počelo?

- Godinama sam imala cistu na levoj dojci i bila sam stalno pod lekarskom kontrolom. Takoreći preko noći, cista je porasla na 7,7 cm, odjednom je buknula. Imala sam sreću da je taj rast na vreme otkriven. Operisana sam - ističe ova sjajna pevačica dramu kroz koju je prolazila.

Nastavila je, kako kaže, da redovno radi samokontrole. I tako je, posle samo dve godine od operacije kancera na dojci, opet napipala čvor pod pazuhom.

- Pozvala sam hirurga i kada me je preg­ledao, samo je saopštio: ,Ovo mi se ništa ne sviđa., Opet sam operisana i is­pos­tavilo se da je promena ma­ligna. Ot­klo­njene su mi dvadeset i četiri žlezde. Usledilo je šesnaest hemioterapija - konstatuje Bojana.

Tokom hemio­terapije pila je pre­parate za imunitet, dva puta dnevno po 1000 mg vitamina C i jela belu slaninu.

- Rekli su mi da je bela slanina sjajna za organizam i da diže imunitet. Stalno sam koristila beli luk koji je prirodan antibiotik. Uzimala sam i probiotik zbog želuca i creva. Pila sam dosta tečnosti posle hemioterapije, pre svega vodu, kao i ceđenu cveklu, jabuku i šargarepu. Jela sam puno crvenog voća, poput aronije, kupine i maline, kao i zelenog povrća, kao što su spanać i blitva. Piletinu sam, po preporuci, izbacila jer je puna hormona. Crveno meso sam umereno jela. Ko je u prilici, najbolje je da konzumira meso divljači. Mleko, naravno, nisam pila, ali slatkišima nisam mogla da odolim, iako ih ne treba uzimati - priča naša sa­govornica i naglašava:

- Moram da naglasim da sam sve vreme pila čaj od gljive reiši, ali najviše sam uzimala ćuranov rep. Odličan je za ciste i tumore, za sve ženske probleme. I dan- danas ga pijem na svaka tri meseca, pa pravim malu pauzu. Mislim da mi je ta gljiva najviše pomogla.

Iako je prošla izuzetno težak period u životu, Bojana ističe da nije padala u depresiju.

- Nije lako i jednostavno. Morate biti veliki borac kako biste sve prebrodili i nastavili dalje. Nakon dijagnoze, prvih nedelju dana bila sam u agoniji, a nakon toga rekla sam sebi da ću raditi i živeti normalno. Nisam ni prva ni poslednja koju je to zadesilo. Nijednu hemioterapiju nisam propuštala, pevala sam, radila svoj posao i išla na svirke. Svaki put posle terapije imate osećaj da gorite od temperature i sa svim tim simptomima se treba izboriti. Odlučila sam da ne stanem, da idem napred - kon­statuje Bojana i ističe: - Na pri­mer, sećam se da sam posle prve hemioerapije po­pila jedanaest litara vode. Bilo mi je muka, mogli su bubrezi da mi stradaju. Tri sata sam izbacivala vodu i otišla u Šabac da radim. Posle tog eksperi­men­ta sa ogromnom količinom vode, smanjila sam na četiri do pet litara dnevno. Gurala sam napred. Preventiva i kontrola su najvažnije. Odlazak na kontrolu svakih šest meseci je ključ zdravlja.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem