DOBRO ISKUSTVO: OD ČESTIH MIGRENA I ANKSIOZNOSTI DO POTPUNE SREĆE

19.01.2022 | AKTUELNO | Pregleda: 1668 | Autor: | 0

Olgica Božinović iz Kruševca doživela je lični preporod od kada je promenila navike u ishrani

Za sok od celera Olgica Božinović sa­zna­la je od Novaka Đokovića, koji je na društvenim mrežama otkrio da je taj sok deo njegove jutarnje rutine.To ju je veoma zainteresovalo, i tada, pre tri go­dine, počela je, kaže, da istražuje tu temu.

- Ubrzo sam ga i sama uvela u svoj život uju­tru. Rezultati ispijanja soka su me pot­pu­no oduševili - ističe Olgica na početku raz­go­vora za Magično bilje.

Da li ste imali neke tegobe pre nego što ste počeli da ga pijete? Kakve promene ste Vi lično osetili kada ste počeli da ga kon­zu­mi­rate?

- Nakon tri porođaja, moje zdravlje se do­sta pogoršalo. Imala sam učestale gla­vo­bolje, česte migrene, kod kojih ni tableta za bolove nije pomagala. Imala sam nizak pri­tisak, vrtoglavice, osećaj ljuljuškanja kao da sam na brodu. Kao posledica svih ovih simp­to­ma, razvila se i anksioznost, jer zbog česte ne­stabilnosti nisam smela da izađem sama i odem do grada. To me je dovelo na prag de­pre­sije i shvatila sam da moram nešto učiniti za svoje zdravlje. Sok od celera je bio dobar početak.

Na koji način Vam je sok promenio život?

- Vrlo brzo, nakon ispijanja soka od ce­lera, osetila sam poboljšanje. To me je na­ve­lo da počnem da istražujem. Polako sam me­nja­la svoju ishranu. Shvatila sam da ishrana do­sta utiče na stanje u kom sam se našla. Osim celera, ujutru sam uvela i smuti za iz­ba­civanje teških metala jer sam shvatila da je moje telo puno teških metala, kojima se hra­ne patogeni. Kako se smanjivala količina te­ških metala u mom organizmu, sve manje i ma­nje simptoma se javljalo, i ja sam shvatila da sam na putu izlečenja. Od tada, već tri go­dine, moja ishrana je obogaćena sa puno vo­ća i povrća koje unosim svakodnevno, u sve­žem obliku ili kao barene, pečene. Smanjila sam količinu masnoća i rezultati su bili ne­ve­rovatni.

Da li je i članovima Vaše porodice i prijateljima doneo neke prednosti, i koje?

- Članovi moje porodice bili su srećni da sam ponovo raspoložena, aktivna, i suprug mi se pridružio, tako da je ispijanje celera sada deo naše porodične rutine. Deca su ma­lo neredovna jer se još navikavaju na ukus, ali smuti sa borovnicom i bananom obo­ža­vaju.

Puno prijatelja krenulo je našim sto­pama i mnogi nam se sada zahvaljuju što smo ih upoznali sa ovom rutinom koja menja život. Neki od njih su u velikoj meri unapredili svoje zdravlje.

Koje sve blagodeti donosi ispijanje soka od celera?

- Sok od celera je prvenstveno čistač jetre. Jetra je laboratorija našeg organizma i zadržava sve toksine da ne dospeju u krvotok. Međutim, naša ishrana je često neodgovarajuća, puna masne, industrijski prerađene hrane, i zato je jetra troma, masna, tada ne može normalno da obavlja svoj zadatak. Ako dodamo bakterije i viruse koji se hrane otrovima iz jetre, dolazimo do najvećeg broja zdravstvenih tegoba kod ljudi. Čisteći jetru, dovodimo svoj organizam u ravnotežu. Naša jetra do četrdesete funkcioniše, a zatim se prepuni otrovima. Tada se nagojimo i razni simptomi narušavaju kvalitet života.

Kako natrijumove grupisane soli pomažu u izlečenju? Koje sve digestivne enzime sadrži sok od celera?

- Natrijumove grupisane soli potpomažu imunološki sistem jetre i pomažu da se ona obnovi, očisti i povrati svoju funkciju. Jetra ima preko dve hiljade uloga u našem organizmu i kada bilo koja zataji, dešavaju se problemi, najpre u varenju, a kada je varenje nepotpuno i kada želudačna kiselina nije dovoljno jaka da razloži hranu, hrana truli, što se očituje kao nadimanje, zatvor i slično.

Digestivni enzimi u soku od celera olakšavaju varenje i mnogi se odmah uvere u njegovu delotvornost kroz brojna pražnjenja creva tokom dana. Celer je najbolji biljni lek protiv zatvora.

Da li čisti otrove iz organizma?

- Itekako! Sok čisti teške metale, zaostale pesticide, herbicide koji su dospeli u naš organizam preko prskane hrane.Takođe razlaže membrane virusa, tako da možemo reći da deluje na viruse. Ispijanjem soka od celera smanjuje se takozvani viral load u našem organizmu. Celerov sok je takođe i elektolit.

Da li imate iskustva sa upotrebom celera kod kovida?

- Čula sam da su oni koji redovno koriste sok od celera imali mnogo blaže simptome i da nisu imali postkovid probleme sa zdravljem. To je dovoljno.

Kako treba spremati celerov sok da bi imao efekat?

- Celerov sok se cedi u sokovniku, bez dodatka vode. NJegove stabljike su pune soka i sam sok prolazi kroz kanaliće jetre čisteći ih. Neki ljudi prave sok u blenderu, ali je važno napomenuti da nakon toga treba da se procedi, jer je važna bistra tečnost. Zbog toga, sokovnik značajno olakšava pripremu soka. Najbolje je cediti ga neposredno pre konzumiranja.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem