KAKVU PORUKU NOSI CVET KOJI POKLANJATE

07.03.2022 | AKTUELNO | Pregleda: 750 | Autor: | 0

Lala predstavlja bogatstvo, ljiljan uzvišenost, a mimoza sigurnost


Osmi mart je dan kada ce će svaka dama dobiti makar jedan cvet. Od davnina ono je simbol pažnje i način da se iskažu osećanja. Cvećem se mnogo toga može reći.
Uopšteno, bez obzira na vrstu cveća, ljubičasta boja simboliše nežnost, plava vernost, maštu i sanjarenje, a narandžasta ponos i energiju života. Bela je simbol nevinosti i čestitosti, crvena ljubavi, vatre, života i lepote, zelena razumevanja i saosećanja, a žuta ljubomore, ali i radosti.

Lala - Simbol je bogatstva, raskoši, lepote, ali i oholosti i uobraženosti. U svojoj domovini Persiji tulipan simbolizuje lepotu, zaljubljenost i čežnju.
Crveni tulipan se vezuje za ljubav, a žuti za beznadežnu ljubav. Ružičasti tulipan označava brižnost, ljubičasti kraljevsko dostojanstvo, a beli opraštanje.

Ruža - Najomiljenija i najčešće uzgajana vrsta i yato ne čudi što je u mnogim kulturama nazivaju kraljicom cveća. Zauzima posebno mesto i u čitavom je svetu poznata kao simbol ljubavi, ljubavne strasti i lepote.
Ruže u crvenim nijansama daruju se u znak ljubavi
Žute su ruže danas izraz veselja ili zadovoljstva, ali je i dalje zastupljeno staro značenje gašenja ljubavi, neverstva i ljubomore.
Bele ruže simboliziju duhovnu ljubav, čistoću i bezgrešnost.
Narandžaste i koralne boje označavaju žudnju i opčinjenost. Ruže boje lavande simbolizuju ljubav na prvi pogled.
Ružičastim ružama tamnijih nijansi izražava se zahvalnost, dok se svetlijim nijansama ističe nežnost i brižnost osobe koja ih prima, te divljenje prema toj osobi. Svetlijim tonovima ruža obično se izražava prijateljstvo.

Narcis - Može označavati samoljublje i kao što mu samo ime kaže narcizam, ali može biti i simbol rođenja, ponovnog buđenja, novog početka, s obzirom da ovaj cvet niče među prvima. Žuti narcis može označavati i prezir.

Ljiljan - Zbog svoje veličine i lepote ljiljan je oduvek bio cenjen cvet. Simbol je uzvišenosti i čistoće i veruje se da postoji još od početka ledenog doba. Često ga se povezuje s verskim svetkovinama i mnogi su ga veliki slikari ovekovečili na svojim platnima. Ljiljan je i rajski cvet - simbol beskrajne lepote, sreće, besmrtnosti i spasa. Beli ljiljan se vezuje za nevinost i čistoću, žuti za neistinost i obmanu, a ljubičasti za povratak sreći.

Mimoza - Znak sigurnosti, pouzdanja, a zastupljena je i u masonskim obeležjima. Mimoza sa zlatnožutim cvetovima simbolizuje raskoš i moć. Ona je, takođe, i simbol ljubaznosti.

Iris - Simbol dostojanstva, nadahnuća, slave i hrabrosti. Plavi iris, podstiče sanjarenje i maštu, lagodan život i sreću. Žuti iris označava strast.

Hrizanteme - u našoj zemlji, kao i u većini drugih evropskih zemalja, su cveće koje se nosi na groblje, mada opet može označavati i ljubav i istinu. Zanimljivo je da u Japanu, odakle su stigle, hrizanteme simbolizuju dug život, obilje i sreću.

Orhideja - simbolizuje želju za uspehom i posebnost. Ovaj nežni cvet, u skladu sa svojim izgledom, može simbolisati i ljubav, rafiniranu lepotu, romansu, erotiku i želju za intimnošću. Orhideje se, često, poklanjaju bolesnicima i porodiljama, kako bi im se poželeo što brži oporavak. Takođe, možete ga pokloniti i nekome kome želite uspeh u karijeri.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem