ČAJ ZA MIOM MATERICE NAPRAVITE SAMI

04.04.2022 | AKTUELNO | Pregleda: 2160 | Autor: | 0

Veličina izraslina se menja od nevidljivih ljudskom oku do velikih koje mogu da izobliče i uveć́aju matericu

Čaj za miom materice može da pomogne pri lečenju ovog problema sa kojima se suo­čava veliki broj žena. Miom materice je nekancerogena izras­lina na materici koja se često po­javljuje tokom godina repro­duk­tivnog doba žene, obično posle rađanja ili pobačaja. Ove izrasline povezuju se sa povećanim rizikom od pojave raka materice. Veličina mioma varira - od nevidljivih ljudskom oku do velikih koji mogu da izobliče i uvećaju matericu. Žena može imati jedan ili više mioma, a u ekstremnim slučaje­vima, višestruki fibroidi mogu da prošire matericu do grudnog koša i tako uvećaju i težinu žene.

Čaj za miom materice pije se dvadeset dana, sa pauzom od deset dana, pa se terapija čajem nastavlja deset dana. Ovaj biljni čaj pije se u dane bez menstrualnog ciklisa, a ni irigacija se ne obavlja u tom periodu.

Uzeti po dve supene kašike sitno zdrobljenog lista ranjenika (Betonica officinalis), lista koprive (Urtica dioica), kupinovog lista (Rubus frticosus) i po supenu kašiku sitno iseckanog lista žalfije (Salvia officinalis) lista i cveta hajdučice (Achillea millefolium), zovinog cveta (Sambucus nigra) i lista divlje nane (Mentha piperita). Izručiti sve u jedan litar i osam decilitara proključale vode. Osta­viti poklopljeno sat i po van ringle. Procediti i zasladiti medom po želji. Čaj treba piti po dva decilitra pre doručka, ručka, večere i pre spavanja.

Ostatak od jednog litra koristi se za irigaciju, ispiranje vagine uz pomoć bočice sa cevčicom. Ispira se sa po pola litre čaja, dva puta na dan, i sa pauzom od četiri sata između svake irigacije. Tečnost za irigaciju ne sme da bude vruća, već mlaka. Irigacija se mlakim čajem vrši svaki drugi dan, a lekari savetuju da se cevčica irigatora (može se nabaviti u apoteci), kao i ulaz u vaginu, namaže vazelinom.

I još pogledajte:

FEMISAN A

1150 RSD

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem