ULJE CRNOG KUMINA I PROPOLIS NAJVIŠE SU MI POMOGLI

15.06.2022 | AKTUELNO | Pregleda: 14813 | Autor: | 0

Nikola Todorović o svojoj borbi i pobedi nad karcinomom debelog creva

Gotovo dve godine imao sam klasične simptome hemoroida. Krv u stolici, bolovi u anusu, nemogućnost dugog sedenja i veoma često svrab u predelu rektuma. Obavljao sam razne preglede i kon­tro­le, poput gastroskopije i rektalnog pregleda anusa. Uvek bih od lekara dobijao tablete i kreme za tretiranje hemoroida, međutim, kada više ništa nije davalo rezultate, dobio sam uput za kolonoskopski pregled - kaže za Magično bilje Nikola Todorović i nastavlja:

- Na tom pregledu lekar je veoma brzo ustanovio da se radi o adeno kar­cinomu debelog creva, na nekih 12 cm od anusa. Klasifikovan mi je tumor na trećem stadijumu i predložena je hiruška intervencija.

Kako ste prihvatili dijagnozu? O čemu ste razmišljali?

- Prihvatio sam veoma teško. Bilo je to traumatično iskustvo sa mnogo suza i osećajem beznađa. Nakon što sam javio svojim ukućanima loše vesti, veoma brzo sam krenuo u potragu za mogućim reše­nji­ma. Obratio sam se hirurgu, prikupio potrebnu dokumentaciju, obavio potrebne preglede i već kroz mesec dana otišao sam na prvu operaciju.

Kroz koju medicinsku terapiju ste prošli?

- Nakon druge operacije krenuo sam sa hemioterapijama. Prvo sam pri­mao folfoks, nakon treće operacije folfiri, a kasnije irinotekan plus erbi­tuks i na kraju samo erbituks. Bilo je mnogo ciklusa, više od trideset hemio­terapija, veoma mučno i teško iskustvo.

Mučnine, povraćanja, obojene vene, nesanica, svrab, bubuljice, urastanje noktiju, opadanje kose (ne u velikoj meri), nervoza i napetost, simptomi su koje sam imao tokom perioda od skoro pet godina lečenja.

Neke terapije se primaju u kontinuitetu sedamdeset i dva sata. Tada ste stalno na infuziji, onda sledi pauza od dve nedelje. Ug­lav­­nom su to folfiri i folfoks.

Ostale terapije se primaju u dnevnoj bolnici i traju samo jedan dan, nakon čega sledi pauza od dve nedelje. Uglavnom sve terapije izazivaju mučninu, nervozu, napetost i veoma često nesanicu.

Koje ste sve životne rezove napravili u međuvremenu? Da li ste promenili ishranu? Koje ste namirnice izbacili, a koje više konzumirali?

- Regulisao sam ishranu i prestao da konzumiram proizvode od mesa. Jedino meso koje sam tada uzimao su piletina i ćuretina, i to dobro prokuvana. Uglavnom se sve svodilo na kuvanu i barenu hranu. Prestao sam da pijem alkohol, ostavio cigarete i počeo da živim mnogo zdraviji život.

Da li ste počeli da praktikujete neke alternativne metode da biste se bolje osećali? Čime ste jačali imunitet?

- Naravno, uzimao sam čaj od prečice, ulje crnog kumina, kapi propolisa, kapsule divljeg origana. Koristio sam i cveklu, med, jabuku i šargarepu kao dodatak ishrani. Čaj od korena maslačka, čaj od kore nara, čaj od koprive, kantarion, kamilicu i nanu. Javorov sirup i medicinsku sodu bikarbonu.

Uzimao sam proizvode sa vitaminima, ulje kanabisa, ulje crnog oraha iz manastira, vitamin C, vitamin E, vitamin B, cink i kalcijum. Takođe, koristio sam reiši i kordiceps gljive, sirupe za jačanje imuniteta i gljivu hrastova sjajnica.

Kako su propolis, gljive, ulje crnog kumina i origana delovali na Vaš organizam?

- Mogu reći da sam se nakon koriščenja ulja crnog kumina mnogo bolje osećao, odnosno, imao sam više energije, ali mi je pomagalo i kod mučnina. Ulje divljeg origana sam uzimao veoma kratak vremenski period, bilo je prejako za moj već iscrpljen organizam, nisam ga dobro podnosio i ubrzo sam prestao da ga uzimam.

Propolis je nešto najbolje i najzdravije što sam koristio za jačanje imuniteta. Ubija sve infekcije i koristim ga i danas, preventivno, to je moja topla preporuka.

Kako se danas hranite?

- Danas uglavnom jedem lakšu hranu, osim u ekstremnim slučajevima kada su neke proslave, rođendani i slično. Tada dam sebi oduška pa pojedem i parče torte. Iz­be­gavam slatko, šećer, belo brašno, proizvode od svinjskog mesa i mesne prerađevine.

Volim domaću salatu, pečurke, soju, jaja, mlad sir, ponekad pileće meso ili jagnjetinu ili junetinu. Pratim svoje telo, tako da ishranu stalno prilagođavam, zavisno od godišnjeg doba.

Uglavnom je sve više-manje dostupno, samo treba imati ideju i malo istraživati koje su namirnice dostupne i kada.

Da li ste koristili određenu suplementaciju?

- Bilo je trenutaka kada je bila nestašica pojedinih lekova za zaštitu želuca, tada sam morao da koristim suplementaciju.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem