METODA JODNE REŠETKE

28.06.2022 | AKTUELNO | Pregleda: 1676 | Autor: | 0

Prodirući kroz kožu u mišićno tkivo i krvne sudove, jod deluje na štetne bakterije, oslobađa prehlade, leči modrice…

Metodu jodne terapije osmislio je dr Kolbasenko iz Sankt Peterburga pre više od sto godina. Smatrao je da jod prodire duboko u tkiva i pozitivno utiče na organizam.
Pre pojave novih dezinfekcionih sredstava, koristili smo jod za lečenje rana i posekotina. Dobro je dezinfikovao i otklanjao upale povređene kože. Ali to nije kraj njegovih čudesnih svojstava. Jodna mreža je glavni razlog da se bočica joda nađe u svakoj kućnoj apoteci.
Mada medicina nije priznala ovu metodu, ona se često koristi za lečenje i prevenciju niza bolesti.
Mrežu od joda je najlakše napraviti pamučnim štapićima. Umočite štapić u povidon jod i nacrtajte mrežu na odabranom delu kože. Dužina stranice svakog kvadrata treba da bude oko 1 cm.
Prodirući kroz kožu u mišićno tkivo i krvne sudove, jod deluje na štetne bakterije. Upravo takva veličina ćelija mreže pomaže da se mikrobi podele u male grupe i unište. Jod je posebno dobar u borbi prtiv bakterija koje su u telo prodrle kroz pore.
Mnogi ljudi pate od nedostatka joda i zato se loše osećaju. Da biste saznali imate li dovoljno joda u organizmu, dovoljno je da nacrtate mrežu na unutrašnjoj strani butine. Ukoliko putem ishrane unosite dovoljno joda u telo, mreža će se apsorbovati tek nakon jednog dana.
Ako trag joda nestane posle 3 sata, hitno se obratite lekaru, koji će vas uputiti na potrebne analize i propisati odgovarajuću terapiju. Ako se jodna mreža zadrži 6-8 sati, nije tako ozbiljno. Deficit ovog elementa ćete otkloniti pravilnom ishranom, sa dosta morskih plodova i algi.
Jodnu rešetku možete koristiti i za lečenje suvog kašlja. Obratite pažnju da vam telesna temperatura ne prelazi 38°C jer je jod u stanju da zagreje tkiva i povisi temperaturu. Mrežu je potrebno naneti na grudi ili grlo, ako se radi o angini.
Pre nego što nacrtate mrežu, napravite mali test: nanesite malo joda tamo gde nameravate da nacrtate mrežu. Ako nakon 15 minuta ne primetite crvenilo ili neku drugu reakciju, iscrtajte celu mrežu. Radite to dvaput dnevno. Ona će pojačati cirkulaciju krvi i smanjiti upalu.
Iako nije strašna bolest, prehlada može da bude vrlo neprijatna. Jodna mreža u korenu nosa pomoći će vam da se brzo rešite prehlade. Nacrtajte tanke linije u području nosa na koji se oslanjaju naočare. Mreža na tabanima dodatno će pojačati efekat.
Svaki čas se negde udarimo. Ponekad toga i nismo svesni, a on da samo primetimo modricu na vidnom mestu. Potrebno je bar nedelju dana da te strašne fleke prirodno nestanu, ali metod jodne mreže će ubrzati taj proces.
Ne žurite da odmah nacrtate mrežu. Prvo nanesite led na modro mesto. To će ublažiti otok i umiriti oštećeno tkivo. Mrežu iscrtajte tek sledećeg dana.
Nivo joda u telu trudnice treba da uvek bude u normali. Sva odstupanja mogu uticati na razvoj ploda. Fizički i mentalni poremećaji često su povezani s nedostatkom važnih elemenata. Zato u cilju prevencije možete primeniti mrežu, ali se pre toga obavezno konsultujte sa lekarom.
Jodna mreža nije lek za sve bolesti, ali je njena efikasnost dokazana tokom godina praktične primene.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem