JEDINE VEŽBE KOJE MOŽETE RADITI UVEK I NA SVAKOM MESTU

30.08.2022 | AKTUELNO | Pregleda: 670 | Autor: | 0

Uz Kegelove vežbe ojačaćete mišiće bešike, sprečiti nevoljno mokrenje i ojačati seksualne funkcije

Kegelove vežbe mnoge žene u stvari rade, a da toga nisu ni svesne. Nisu fizički zahtevne niti opterećujuće, i može lako da ih uradi bukvalno svaka žena. Suština je u ciljanom zatezanju vaginalnih mišića.

Napravite pokret poput onog kada želite, recimo, da zaustavite mokraću ili sprečite ispuštanje gasova. Stegnite mišiće i zadržite tako 10 sekundi. Potom ih opustite. Ponovite 10 puta. Radite ih 3 puta dnevno.

Ako vam je zadržavanje u trajanju od 10 sekundi previše zahtevno, počnite sa 3 ili 4 sekunde. Postepeno povećavajte sekundažu i dozirajte napor.

Nikako nemojte raditi ove vežbe tako što ćete prekidati mokrenje. Ako prekidate mokrenje zatežući mišiće bešike, nećete je do kraja prazniti, pa će tako biti sklonija upalama i infekcijama.

Ukoliko vežbate svakodnevno, steći ćete rutinu i formu, pa možete da ih intenzivirate. Stegnite i opustite mišiće 20 puta brzo. Idealan tempo je jedno stezanje u sekundi, ili tek nešto duže. Nakon kratke pauze, napravite još jedan krug.

Radite dva ovakva pojačana turnusa dnevno, a protokom vremena, kada osetite da ste u mogućnosti, povećavajte broj kontrakcija do 75 po setu. I za ovaj pojačani broj neće vam biti potrebno više od dva ili tri minuta, u zavisnosti od brzine kojom radite jednu kontrakciju (stezanje).

Ove jednostavne vežbe koje možete da radite bukvalno bilo kada i bilo gde, nemaju samo namenu sprečavanja nekontrolisanog mokrenja, već i bolje seksualne funkcije.

Kegelove vežbe prvi je u u okviru jednog istraživanja u vezi sa funkcijom bešike opisao dr Arnold Kegel 1948. godine. Tragajući za načinom koji može da ojača mišiće donjeg dela karlice i spreči nevoljno mokrenje, osmislio je jednostavan, ali i efikasan princip.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem