UBLAŽITE PREHLADU I GLAVOBOLJU: NAPRAVITE INHALATOR

06.12.2022 | AKTUELNO | Pregleda: 703 | Autor: | 0

Kada zbog prehlade ne možemo da dišemo, našli smo rešenje koje neće poremetiti prirodnu odbranu tela od bolesti

Da biste napravili prirodni inhalator za nos, trebaće vam: jedan prazan stik balzama za usne, pamučna tkanina ili vata od kvalitetnog pamuka, makaze, pet kapi eteričnog ulja eukaliptusa (koristiti za decu preko 10 godina) i štapić za jelo.

Uputstvo za pripremu: Isecite tkaninu na tanke trake dužine oko 8 cm i širine 0.5 cm ili koristite vatu. Umotajte dva do tri komada, stavite u tubu gurajući nadole štapićem za jelo. Dodajte eterično ulje. Stavite još tkanine na vrh, gurajući nadole. Postavite tkaninu na dno kao podlogu za ulje, a zatim još jednu čistu tkaninu na vrh, kako eterično ulje ne bi bilo prejako za sinuse. Zatvorite svoj inhalator i označite ga etiketom.

Način upotrebe: Skinite poklopac i udahnite iz tube u svaku nozdrvu. Ako je potrebno, osvežite inhalator sa još nekoliko kapi eteričnog ulja.

Domaće inhalatore možete koristiti i za druga stanja kao što su glavobolje, kao pomoćno sredstvo za spavanje, itd. Evo nekoliko ideja:

Upala nosnih prolaza

Koristite pet do deset kapi eteričnog ulja kamilice za ublažavanje upale. Ponekad nazalni prolazi mogu biti otečeni, a kamilica može da pomogne da se to ublaži.

Akne i bubuljice u nosu

Koristite eterično ulje geranijuma u inhalatoru da biste pomogli u lečenju akni u nosnim prolazima. Bubuljice i akne mogu ući u nos i to će pomoći da se nežno izleče.

Suvi nos

Za suv nos koristite pet do deset ka­pi eteričnog ulja ruže. Eterično ulje ru­že ima svojstva koja mogu da umire i omekšaju unutrašnjost nosa. Ovo de­lu­je veoma dobro kada vam je unutraš­njost nosa suva i ispucala, a boli na dodir.

Glavobolja

Za glavobolju koristite pet kapi eteričnog ulja nane. Nana otvara nosne prolaze i propušta više kiseonika u mozak, smanjujući efekte nekih vrsta glavobolja.

Miran san

Koristite nekoliko kapi eteričnog ulja lavande za pomoć pri spavanju. Lavanda smiruje mozak i telo, omogućavajući da san dođe prirodnije nego od upotrebe lekova.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem