DA LI VAS MUČI MANJAK ENERGIJE?

18.06.2023 | AKTUELNO | Pregleda: 278 | Autor: | 0

Savremeni način života i prerpan raspored iscrpljuje ljude. Zato im je potrebno nešto što će im dati snagu i pojačati fokus

DA LI VAS MUČI MANJAK ENERGIJE?  

Manjak energije svako oseti s vremena na vreme. Mnogo ljudi je rastrzano između poslovnih i porodičnih obaveza subog čega im ponestaje snage i slabi im koncetracija. Tak problem mogu da reše biljke

Manjak energije osećaju stari i mladi

Dovoljno sna, ishrana bogata hranljivim materijama i održavanje zdrave telesne težine su neopohni za kvalitetan život. Međutim, sve to nije dovoljno jer se ponekad osećate kao „iseceđen limun“. Zato je važno uvrstiti u svakodnevnu rutinu i biljne suplemente jer mogu da podignu energiju.

Imajte na umu da mnoge biljke mogu da stupe u interakciju sa obično propisanim lekovima i mogu izazvati druge neželjene efekte, tako da je važno da razgovarate sa svojim lekarom pre upotrebe bilo koje od sledećih biljaka.

Manjak energije: Biljke koje mogu da vam pomognu

Ovo su proverene biljke koji vam mogu pomoći da uvek budete puni energije:

Ženžen

Ženšen sadrži jedinjenja, uključujući ginsenozide i eleuterozie. A, zahvaljujući tim sastojcima, brojne studije su dokazale sa suplement ženšena pojaćava fizičke i mentalne performanse. Imajte na umu da preterana količina ženšena može da prouzrokuje nesanicu, dijareju, aritmiju i povišen krvni pritisak.

Žalfija

Istraživanja pokazuju da žalfija daje impresivne efekte kod poboljšanja kognitivnih sposobnosti kod odraslih. Sadrži mnogo moćnih biljnih jedinjenja, uključujući luteolin, kamfor, kvercetin i apigenin. Ova biljka smanjuje mentalni umor, iscrpljenost te da podiže raspoloženje.

Guarana

Guarana se obično koristi kao sastojak energetskih napitaka i suplemenata zbog svojih stimulativnih efekata. Sadrži niz hemikalija, uključujući kofein, saponine i tanine koji imaju blagotvorne efekte na sveukupnu energiju i funkcije mozga.

Jedna studija na sportistima je otkrila da suplementi guarane poboljšavaju fizičku spremnost. Ne bi se smelo preterivati s guaranom jer može da dovede do neželenih efekata poput ubrzanog rada srca do anksioznosti.

Nana

Jednostavno udisanje prijatne arome esencijalnog ulja nane može vam podići energiju, koncetraciju, doneti dobro raspoloženje i motivaciju.

Nekoliko studija je pokazalo da udisanje esencijalnog ulja peperminta smanjuje umor i povećava energiju. Pažljivo čitajte uputstvo za upotrebu esenecijalnog ulja nane koje je označeno na bočici. Previše ulja može da bude toksično.

Ruzmarin

Aroma esencijalnog ulja ruzmarina može pomoći u poboljšanju kognitivnih performansi. Misris ovog ulja omogućava jedinjenjima u ulju zvanim terpeni da uđu u krvotok, odakle mogu direktno uticati na mozak. Jedna studija je dokazala da udisanje esencijalnog ulja ruzmarina poboljšanja performanse u rešavanju kognitivnih zadataka, uključujući i one koji uključuju brzinu i preciznost.

Foto: Poike / gettyimages.com

 

 

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  ZBOG RENOVIRANJA Biljnog centra Magično bilje na adresi Maksima Gorkog broj 25,
  koje će se vršiti u periodu od 12.10. do 22.10.2023., Biljni centar Magično bilje na adresi
  Brankova 16, radiće u produženom radnom vremenu, od 9h do 20h.
  Dostupni smo kako za online, tako i za telefonske porudžbine kao i do sada, na brojeve
  telefona:
  011/ 2420-955
  011/2450-782
  011/3283-507
  064/6433-055


  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem