TRI JEFTINA PRAHA ZA GASTRITIS

06.09.2023 | AKTUELNO | Pregleda: 221 | Autor: | 0

Iako je medicinski tretman neophodan, nekoliko kućnih lekova takođe može pomoći u ublažavanju nelagodnosti

 TRI JEFTINA PRAHA ZA GASTRITIS

Gastritis je stanje koje se javlja kada se sluznica želuca upali, što dovodi do bolova u stomaku, nadimanja, mučnine, lošeg varenja i drugih simptoma.

Kako ublažiti gastritis

Nekoliko kućnih lekova može da vam pomogne da ublažite simptome. Oni su jeftini i manje-više ima ih svako dmommaćinstvo. U ovom tekstu ćemo se pozabaviti sa svakim do njih. Imajte na umu da je najbolje da se konsultujete s lekarom pre nego što isprobate ove kućne lekove, naročito ako koristite neku terapiju.

Kućni lekovi za gastritis

1. Cimet

Da li ste znali da cimet može pomoći kod gastritisa? Naučnici su otkrili da cimet sadrži ekstrakt Cinnamomi ramulus koji može pomoći u borbi protiv heliko bakterije. Ovaj ekstrakt cimeta deluje kao antioksidans i neutrališe višak želučne kiseline, pružajući tako olakšanje od osećaja peckanja. Pospite malo cimeta na ovsene pahuljice ili u čaj.

2. Karanfilić u prahu

Karanfilić pomaže u smanjenju proizvodnje reaktivnih vrsta kiseonika (ROS) koje nisu dobre za stomak. Karanfilić takođe zaustavlja peroksidaciju lipida (proces koji oštećuje stomak), povećava proizvodnju sluzi (koja deluje kao zaštitni sloj), pa čak i neutrališe lučenje kiseline. Osim toga, karanfilić pokazuje aktivnost protiv heliko bakterije. Svi ovi efekti čine karanfilić potencijalno korisnim za gastritis.

3. Đumbir

Đumbir može ublažiti želučane simptome kao što su bol u stomaku, nadimanje i loše varenje. Prema istraživanju, đumbir pokazuje obećavajuće rezultate u borbi protiv heliko bakterije i prevenciji stanja uzrokovanih ovim bakterijama. Studija je takođe otkrila da je 53% dobrovoljaca koji su uzimali đumbir u prahu, oko 3 g dnevno tokom 4 nedelje, pokazalo smanjenje bakterijske aktivnosti. Na osnovu nalaza, đumbir može biti koristan dodatak tradicionalnom lečenju probavnih smetnji, kao što je gastritis. Đumbir u prahu dodajte jelima.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

Foto: Michelle Lee Photography / gettyimages.com

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  ZBOG RENOVIRANJA Biljnog centra Magično bilje na adresi Maksima Gorkog broj 25,
  koje će se vršiti u periodu od 12.10. do 22.10.2023., Biljni centar Magično bilje na adresi
  Brankova 16, radiće u produženom radnom vremenu, od 9h do 20h.
  Dostupni smo kako za online, tako i za telefonske porudžbine kao i do sada, na brojeve
  telefona:
  011/ 2420-955
  011/2450-782
  011/3283-507
  064/6433-055


  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem