JABUKOVO SIRĆE I ALOJA SNIŽAVAJU ŠEĆER U KRVI

14.09.2023 | AKTUELNO | Pregleda: 104 | Autor: | 0

Ovo zdravo voće kao i cimet prema naučnim istraživanjima mogu da pomognu

JABUKOVO SIRĆE I ALOJA SNIŽAVAJU ŠEĆER U KRVI

Šećer u krvi je neophodan za pravilno funkcionisanje tela. Važno je slediti savete lekara, ali i uključiti neka prirodna sredstva koja mogu da pomognu.

Kako da regulišete šećer u krvi

Problem nastaje kada nivoi šećera u krvi odstupe od onoga što se smatra zdravim. Dijabetes ili predijabetes, hronični zdravstveni problem povezan sa visokim šećerom u krvi, danas je u porastu. Način života i izbor hrane mogu uticati na nivo šećera u krvi, i zato je moguće prirodno smanjiti šećer u krvi.

Postoje dva osnovna razloga zašto vam šećer u krvi može biti visok:

 • 1. Imate insulinsku rezistenciju.
 • 2. Vaše telo ne proizvodi dovoljno insulina

Insulin, hormon koji luči pankreas, odgovoran je za upravljanje nivoom glukoze u krvi. Iza abnormalnosti u proizvodnji ili upotrebi insulina mogu biti različiti faktori. U zavisnosti od toga, može vam biti dijagnostikovan dijabetes tipa 1, dijabetes tipa 2 ili gestacijski dijabetes.

Napici koji snižavaju šećer u krvi

Jabukovo sirće: Može podstaći smanjenje nivoa glukoze u krvi ako se pije natašte eazblaženo s vodom. Studije pokazuju da ovo sirće može značajno uticati na to kako telo reaguje na šećere i može takođe da poboljša osetljivost na insulin. Takođe, možete koristiti ovo sirće kao preliv za salaru.

Cimet: Takođe može da prirodnim regulisati šećer u krvi smanjujući insulinsku rezistenciju na ćelijskom nivou. Postoje neki dokazi da cimet može smanjiti glukozu u krvi do 29%. Dodavanje cimeta u obroke može usporiti varenje ugljenih hidrata i stoga dovesti do regulisanijeg porasta nivoa šećera u krvi nakon jela. Konsultujte se sa svojim lekarom pre nego što ih uvedete u svoju ishranu ako već uzimate lekove za kontrolu šećera u krvi.

Sok od aloe vere: Studije su pokazale da aloe vera pomaže u smanjenju nivoa glukoze u krvi natašte i hemoglobina A1C kod pacijenata sa predijabetesom i nelečenim dijabetesom. Dalja istraživanja sugerišu da pored poboljšanja nivoa šećera natašte, redovna konzumacija aloe vere takođe može pomoći u gubitku težine i masti. Možete dodati sveže dobijeni gel aloe vere u smutije, piti sok od aloe vere ili konzumirati dodatke aloe vere nakon konsultacije sa svojim lekarom.

Napomena: Informacije u ovom članku nisu zamena za lekarski savet, i svako ko je zabrinut za nivo šećera u krvi mora prvo da razgovara sa svojim lekarom.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

Foto: Rimma_Bondarenko / gettyimages.com

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem