KURKUMIN UBLAŽAVA SIMPTOME ARTRITISA

16.09.2023 | AKTUELNO | Pregleda: 38 | Autor: | 0

Trikurkumin kapsule sadrže ekstrat kukurme karakterističe po svojim antiinflamatornim svojstvima

KURKUMIN UBLAŽAVA SIMPTOME ARTRITISA

Aktivni sastojci kurkume olakšavaju upale, povoljno deluju na ceo organizam. Takođe pomažu u slučaju artritisa, inflamatornih bolesti creva, kolitisa i astme.

Kurkuma pomaže u slučaju artitisa

Većina ljudi zna kurkumu kao začin u prahu koji se koristi za poboljšanje ukusa i boje hrani. Kurkuma sadrži prirodno hemijsko jedinjenje koje se zove kurkumin za koje su naučnici otkrili da ima antiinflamatorna i antioksidativna svojstva.

Studije sugerišu da kurkumin može pružiti olakšanje za neke ljude sa osteoartritisom, reumatoidnim artritisom i inflamatornim artritisom.

Kako deluje kurkuma

Suplementi kurkumina obično sadrže kurkumin (diferuloilmetan ) kao i druge hemikalije koje se prirodno nalaze u kurkumi, uključujući demetoksikurkumin i bisdemetoksikurkumin. Naučnici veruju da svako od ovih jedinjenja, koje se zajednički nazivaju kurkuminoidi, ima antiinflamatorno dejstvo.

Biber, ili jedna od primarnih hemijskih komponenti paprike, piperin, uključena je u neke suplemente kurkumina. Naučnici veruju da biber pomaže u apsorpciji kurkumina.

Antioksidativna i antiinflamatorna svojstva

Istraživači sugerišu da bolne upale artritisa mogu biti uzrokovane slobodnim radikalima u telu. Oni se prirodno javljaju u telu, ali previše slobodnih radikala izaziva oksidativni stres, koji je povezan sa upalom. Antioksidativna hrana, kao što su kurkuma, lisnato povrće i morski plodovi sa visokim sadržajem omega 3 masnih kiselina, neutrališu slobodne radikale.

Naučne studije sugerišu da kurkumin može potisnuti odgovor tela na faktor nekroze tumora (TNF),hemikaliju koju proizvodi imuni sistem i koja izaziva upale povezane s reumatoidnim artritisom, psorijatičnim artritisom i drugim artritisnim stanjima.

Preparat Trikurkumin


Eterra trikurkumin kapsule u svom sastavu sadrže ekstrakt korena kurkume sa minimim 95% kurkuminoida, ekstrakt oleogumirezine tamjana sa minimum 65% bosvelinske kiseline, etarsko ulje kurkume i etarsko ulje crnog bibera.
Prema istraživanjima, ovi sadtojci potencijalno mogu ublažiti upalu i bol u artritisu.

Preparat Trikurkumin kapsule možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobilje.com

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem