INOZITOL UBLAŽAVA SIMPTOME POLICISTIČNIH JAJNIKA

17.09.2023 | AKTUELNO | Pregleda: 38 | Autor: | 0

Inozitol je potreban za rast i razvoj ćelija, između ostalih zdravstvenih stanja koristi se za metabolički sindrom i sindrom policističnih jajnika

INOZITOL UBLAŽAVA SIMPTOME POLICISTIČNIH JAJNIKA

Inozitol je oblik šećera koji se nalazi u telu, zatim i pojedinim namirnicama, ali i kao suplement. Istraživanja sugerišu da inozitol može imati mnoge potencijalne zdravstvene koristi.

Šta je inozitol?

Inozitol je oblik šećera koji vaše telo prirodno proizvodi da obezbedi strukturu ćelijama. Takođe se može naći u određenim namirnicama, uključujući meso, voće, kukuruz, pasulj, žitarice i mahunarke. To ponekad nije dovoljno pa ga je potebno nadoknaditi uzimanjem određenih suplemenata.

Heksahidroksicikloheksan, onodno inozitol postoji u obliku 9 različitih formi koji se nazivaju stereoizomeri. U telu je najviše zastupljen mio-inozitol i D-chiro-inositol zbog čega ima najznačajniju funkciju od odnosu na druge stereoizomere. U početku je bio označen kao vitamin B8, ali kada je ustanovljeno da se fiziološki nalaze u organizmu izgubili su status vitamina.

Kako deluje inozitol?

Istraživanja su pokazala da inozitol ima važnu ulogu za telesne funkcije. Koristi se i za brojna druga stanja, iako za neka od njih još uvek ne postoje ujednačeni naučni dokazi. Istraživanja su pokazala da dodatak može pomoći u sledećem:

Metabolički sindrom

Metabolički sindrom je grupa faktora rizika koji povećavaju vaše šanse za hronične bolesti, uključujući dijabetes, bolesti srca i moždani udar.

Sindrom policističnih jajnika (PCOS)

Ovo je uobičajena vrsta hormonskog poremećaja koji pogađa žene, a koja može da uzrokuje:

 • Neplodnost
 • Nepravilne menstruacije
 • Bubuljice
 • Dobijanje na težini

Studije pokazuju da uzimanjem suplemenata inozitola, posebno sa folnom kiselinom, mogu da se ublaže simptomi PCOS-a. Ovo takođe uključuje poboljšanje šećera u krvi, smanjenje krvnog pritiska i niže nivoe triglicerida. Može podstaći ovulaciju i povećati stopu trudnoće. Obavezno razgovarajte sa svojim lekarom pre nego što počnete da uzimate dodatak za sindrom policističnih jajnika.

Gestacijski dijabetes (GD) i prevremeni porođaj

GD označava previsok šećer u krvi previsok tokom trudnoće. Može izazvati mnoge komplikacije u trudnoći, uključuje rizik od prevremenog porođaja. Studije pokazuju da uzimanje suplementa inozitola sa folnom kiselinom tokom trudnoće može sprečiti GD i smanjiti rizik od prevremenog porođaja. Obavezno razgovarajte sa svojim lekarom pre nego što počnete da uzimate nove suplemente tokom trudnoće.

H4: Ostali zdravstveni benefiti

Inozitol može pridoneti uravnoteženju određenih spojeva u organizmu, što verojatno pomaže kod različitih stanja poput paničnog poremećaja, depresije i opsesivno-kompulzivnog poremećaja.

Preparat Inositol Supreme Pure - 200 g možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobilje.com

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem