MED S ĐUMBIROM UBLAŽAVA SIMPTOME ASTME

19.09.2023 | AKTUELNO | Pregleda: 163 | Autor: | 0

Radi se o manuka medu u kombinaciji s ovim lekovitim korenom koji imaju izuzetna zdravstvena svojstva

MED S ĐUMBIROM UBLAŽAVA SIMPTOME ASTME

Med s đumbirom je izuzetan lek za mnoge zdravstvene tegobe od upala, izazvanim infekcijama do kardivaskularnih tegoba, kao i problema s disajnim putevima.

Med s đumbirom čuva zdravlje

Happy Valley med s đumbirom je jedinstvena kombinacija poznata po mnogim zdravstvenim benefitima. Sastavni deo je manuka med koji se proizvodi u Australiji i Novom Zelandu gde pčele koje oprašuju autohtoni grm leptospermum scoparium (poznat i kao drvo čaja). Manuka med ima antiinflamatorno dejstvo koje može pomoći u ublažavanju bolova i upale.

Vodonik peroksid daje većini meda svoj antibiotski kvalitet. Ali neke vrste, uključujući manuka med, takođe imaju jedinstvene antibakterijske kvalitete. Jedna od glavnih antibakterijskih komponenti Mmanuka meda je jedinjenje koje se zove metilglioksal (MGO). Što je veća koncentracija MGO, to je jači antibakterijski efekat.

Šta nauka kaže o manuka medu?

Nekoliko nedavnih studija pokazuje da manuka med može biti od pomoći kada se koristi na ranama i čirima na nogama. Studije takođe pokazuju da se može boriti protiv infekcije i ubrzati zarastanje. Zatim da ovaj med može skratiti vreme zarastanja kod blagih opekotina i hirurških rana u poređenju sa tradicionalnim zavojima. Jedna studija sugeriše da manuka med može pomoći u prevenciji gingivitisa i drugih parodontalnih bolesti smanjujući nakupljanje plaka. U nekim studijama, činilo se da manuka med pomaže u sprečavanju upale u jednjaku uzrokovanu zračenjem i hemioterapijom.

Još jedna moguća prednost meda je da, za razliku od antibiotika, izgleda da ne dovodi do otpornih bakterija. Ove takozvane "superbakterije" se razvijaju nakon ponovljenog izlaganja uobičajenim antibioticima. Za njihovo lečenje potrebni su posebni antibiotici.

Med s đumbirom olakšava disanje

Med sa đumbirom poboljšava cirkulaciju krvi, jača imunitet i odličan je za respiratorne probleme. Pored toga, med je odličan medijum za apsorpciju i iskoristljivost lekovitih svojstava đumbira u organizmu. I med i đumbir imaju svoje posebne zdravstvene prednosti, a njihova kombinacija daje dodatna poboljšanja.

Smatra se da med sa đumbirom leči ili smanjuje simptome astme. To je prirodno umirujuća i antiinflamatorna mešavina koja oslobađa napetosti, podstiče protok kiseonika do pluća i pomaže u opuštanju krvnih sudova.Med sa đumbirom pruža instant olakšanje ljudima koji pate od kašlja, bolnog grla i isušenog nosa.

Happy Valley Med s đumbirom možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobilje.com

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem