ALOE VERA UBLAŽAVA OPEKOTINE OD SUNCA

17.06.2016 | Biljke i lepota | Pregleda: 1797 | Autor: | 0

Ohladite i hidrirajte kožu da biste izbegli pojavu plikova


Nakon dana provedenog na suncu, možda osećate svrab ili ste premetili da se koža ljušti. Ako već niste dovoljno pazili na vreme, možda uz ove savete možete da ublažite tegobe.

Ohladite kožu
Ako primetite da je koža počela da se guli, prvo treba da je ohladite tuširanjem. Osušite se tapkajući čistim i mekanim peškirom. Izbegavajte trljanje kako ne biste ubrzali i proširili ljušćenje.

Hidrirajte kožu
Nakon tuširanja, nanesite hidratantnu kremu. Potražite onu koja je posebno namenjena ublažavanju opekotina. Poslužiće i losioni koji sadrže aloe vera gel.

Konzumirajte dovoljno tečnosti
Kada ste ohladili kožu spolja, vreme je da to učinite i iznutra. Ništa ne može pomoći koži više od čaše vode. Zdrava koža mora da ostane hidrirana, a kada je ona oštećena, voda postaje još važnija.

Izbegavajte češanje
Pod svaku cenu, trebalo bi da izbegavate češanje i grebanje kože. Time možete učiniti trajnu štetu na koži, pa čak i napraviti ožiljke. Ako osetite svrab, najbolje je da upotrebite led kako biste ohladili i umirili kožu. Nekoliko komadića leda stavite u meku tkaninu i držite na oštećenom delu.

Ne gulite kožu
Guljenje kože ne samo da iritira i neprivlačno je, već može dovesti i do infekcije. Umesto toga, ako primetite komadić kože koji se guli, isecite ga pažljivo malim makazama i potom nanesite antibakterijsku mast na to područje. Uvek odstranite samo mrtve delove kože, a ne i onu koja je u procesu regeneracije.

Prevencija
Prevencija je najbolji lek protiv opekotina od sunca. U trenutku kada koža počne da se guli, šteta je već učinjena. Kako biste to sprečili, uvek nosite sa sobom zaštitnu kremu, a ako idete u vodu nemojte zaboraviti da je ponovo nanesete kada izađetena suvo. Kod nanošenja kreme za sunčanje, ne zaboravite skrivena područja, na primer, deo iz uha.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem