TAMAN TEN ZA 10 DANA

12.07.2016 | Biljke i lepota | Pregleda: 5233 | Autor: | 0

Recept za napitak od koga ćete potamneti, a da ne morate da pržite kožu


Želite da pocrnite na letovanju, ali ne želite da se preterano izlažete suncu da ne biste oštetili kožu? Rešenje je u voću i povrću koje imate kod kuće. Napravite ovaj domaći sok, pijte ga svak dan pred letovanje i nabacićete boju kao nikad pre.
Beta karoten je magični sastojak koji vam je neophodan ne samo za dobar ten, već i za jak imunitet i lep izgled kože. Iako se često govori da je beta karoten isto što i vitamin A, istina je da je zapravo u pitanju provitamin ovog dragocenog vitamina. Drugim rečima, u pitanju je biljni pigment koji naš organizam pretvara u vitamin A nakon što ga konzumiramo.
Beta karoten obnavlja ćelije, štiti kožu od štetnih UV zraka i čini da koža mnogo brže primi boju od sunca. Ako redovno konzumirate namirnice koje sadrže karotene, moći ćete da se sunčate samo u dozvoljenom periodu (a to je ujutru pre 10 i popodne posle 18 časova).
Šargarepa je svakako najbolji izvor beta karotena - na kraju krajeva, po njoj je i dobio ime - ali ima i dosta drugih biljaka koje će vam pomoći u misiji "seksi ten za 10 dana". Tu prevashodno spadaju sve one namirnice koje imaju narandžastu i crvenu boju, kao što su tikva, bundeva, paradajz, slatki krompir, breskve i kajsije. Zanimljivo je da i zeleno lisnato povrće takođe sadrži dosta ovog jedinjenja, koje je ujedno i jak antioksidant.
Sok za brzo tamnjenje
Potrebno je:
- 1 šargarepa
- 1 breskva
- 1 kriška sveže bundeve ili dinje
- 1 jabuka
Priprema:
Jednstavno sve stavite u sokovnik, a po želji možete da dodate i druge voćke radi boljeg ukusa. Dodajte na kraju malo limuna zbog vitamina C i pijte ovaj sok svakodnevno ujutru, pre doručka. Krenite sa ovim sokom 10 dana pre letovanja i postarajte se da i tokom samog letovanja jedete šargarepe.
Ovaj recept garantuje najbrže i najbezbednije tamnjenje ali, naglašavaju dermatolozi, zaštita u vidu kreme je svakako neophodna.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net