NEGUJTE KOSU KOKOSOVOM VODOM

06.10.2018 | Biljke i lepota | Pregleda: 935 | Autor: | 0

Kokosova voda se nanosi na kosu nakon pranja kao preliv ili je možete sipati u sprej i isprskati vlažnu kosu, poput balzama koji se ne ispira. Šećer iz kokosove vode je zdrav i neće vašu kosu učiniti lepljivom

Kokosova voda vlaži i hrani kosu, jer je bogata vitaminima, mineralima i antioksidantima i sadrži šećere i aminokiseline koje pomažu kosi da zadrži vlagu.

Kokos je odlično rešenje za hidrataciju kože i kose i zato se nalazi u mnogim kozmetičkim proizvodima. Možete ga koristiti kao dodatak u proizvodima, ali je mnogo bolje ako ga primenite u najčistijem obliku.

Možete li koristiti bilo kakvu kokosovu vodu? Sve zavisi od starosti kokosa, jer voda može imati više šećera ili više aminokiselina. Mladi (zeleni) kokosi sadrže više šećera, dok zreli (braon) kokos sadrži nekoliko aminokiselina koje jačaju kosu.

Kokosova voda je bezbedna za korišćenje, ali morate ipak biti pažljivi da ne preterate sa primenom vode iz zrelog kokosa, jer previše proteina može štetiti kosi - ona će postati suva i krhka.

Koristite kokosovu vodu kao tretman jednom nedeljno ili kada vam se čini da je kosi potrebna dodatna doza vlage.

Učestalost upotrebe zavisi od toga koliko je star kokos.

Kokosova voda mladih plodova se može češće koristiti, jer sadrži manje aminokiselina i šećera, dok voda zrelih plodova ima veću koncentraciju proteina, tako da je bolje da se počne sa minimalnom količinom da biste videli kako vaša kosa reaguje na nju.

Ako kupite kokosovu vodu upakovanu u tetrapak ili flašu, ne možete znati tačno da li je od mladih ili zrelih plodova, tako da bi bilo dobro pratiti reakciju kose.
Kokosova voda se nanosi na kosu nakon pranja kao preliv ili je možete sipati u sprej i naprskati vlažnu kosu, poput balzama koji se ne ispira. Šećer iz kokosove vode je zdrav i neće vašu kosu učiniti lepljivom.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem