7 KASNIH UŽINA PROTIV NESANICE

Doručak, ručak, večera | Pregleda: 1288 | Autor:

Bez griže savesti uzmite pirinač, orahe, kokice i đumbir


Ukoliko večera nije bila dovoljna, mala užina će vas zadovoljiti i pomoći da bolje spavate. Ako niste sigurni šta da jedete pre odlaska na spavanje, imamo 7 predloga za vas koji sadrže ispod 200 kalorija i vrlo su ukusni.

1. Mala činija pirinča
Pirinač sadrži visok glikemijski indeks koji poboljšava proizvodnju triptofana i melatonina. Pirinač je zadovoljavajući i umirujući i može pomoći da smanjite rizik od lošeg sna do 46%.

2. Nekoliko oraha
Orasi su prepuni melatonina i oni mogu da povećaju njegov nivo u krvi što dovodi do poboljšanja sna. Loša strana je da orasi imaju puno kalorija i zato predlažemo da jedete samo 7 oraha pre odlaska na spavanje.

3. Rolnica od šunke i sira
Jedno parče šunke i jedno parče sira će definitivno umiriti vaš stomak, ali neće dodati santimetre vašem struku. Još jedna dobra stvar u vezi sa ovom užinom je da sir sadrži kazein, protein koji može pomoći da poboljšate metabolizam.

4. Kokice
Začinjene kokice su savršena užina sa samo 30 kalorija. Kokice sadrže ugljene hidrate koji stimulišu oslobađanje insulina koji vam može pomoći da kontrolišete biološki sat.

5. Čaj od đumbira
Ispijanja čaja pre spavanja poznato je da pomaže da zaspite. Izaberite biljni čaj koji ne sadrži nikakav kofein. Predlažemo vam da isprobate čaj od đumbira.

6. Supa
Supa je umirujuća i lako svarljiva. Jedite šolju supe pre odlaska u krevet ako želite da zaspite bolje.

7. Banana smoothie
Smoothie sa jednom bananom i mlekom sa niskim sadržajem mlečne masti može definitivno pomoći da zaspite i bolje spavate. Još jedna dobra stvar u vezi sa ovim napitkom je da sadrži magnezijum, B6, vitamin D i kalcijum.

Komentari