ZDRAVE GRICKALICE ZA PLAŽU

14.07.2017 | Doručak, ručak, večera | Pregleda: 579 | Autor: | 0

Pravi izbor za vrele dane su lubenice, seme bundeve, banane, jabuke, orah, ananas...


Mnogi od nas će letnje dane provesti sunčajući se na plaži. Male užine će vam omogućiti da jedete na miru u kupaćem kostimu i takođe će povoljno uticati na zdravlje - povećaće nivo energije i zadržati hidrataciju na plaži tokom celog dana.

Banane
Banane su izrazito pune hranjivim materijama, kao i kalijumom koji pomaže prilikom nadimanja. Takođe su ispunjene probiotskim vlaknima. Odavno je poznato da banane povećavaju dobre bakterije u stomaku koje se bore protiv zadržavanja gasova i vode.

Lubenica
Lubenica vam pomaže da ostanete hidrirani i pošto sadrže zaista malo kalorija nećete biti u problemu. Sadrže oko 90% vode i otprilike 40 kalorija po kriški.

Orah
Orasi ne samo da pomažu u održavanju vašeg stomaka u formi, već i udvostručuju količinu polinezasićenih masnih kiselina koje mogu usporiti i zaustaviti razvoj kancera kože.

Ananas
Ananas je ispunjen kalijumom koji je neophodan za uklanjanje nadutosti. Takođe, ima visok nivo bromelena, enzima koji pomaže u varenju proteina. Prema tome, preporučljivo je pojesti malo ananasa tokom vašeg boravka na plaži.

Seme bundeve
Ova grickalice se sjajno brine o vašem stomaku. Jedna semenka sadrži 8 grama proteina i bogata je hranjivim materijama kao što su vlakna, cink i kalijum. Ovo je jedna od najboljih zdravih grickalica za plažu.

Jabuke i puter od kikirikija
Ova užina je prepuna proteina koji su od velikog značaja za vas i vaš organizam. Hrana sa natrijumom takođe izaziva nadimanje. Prema tome, preporučljivo je jesti kikiriki puter zajedno sa jabukama.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net