ŠTA DORUČKUJU NAJZDRAVIJI

23.01.2019 | Doručak, ručak, večera | Pregleda: 642 | Autor: | 0

U tanjiru tri vrste namirnica: voće, mleko i žitarice


Voće je najpopularniji izbor za 51 posto ispitanika, mlečne proizvode jelo je 41 posto, žitarice sa hladnim mlekom bira 33 posto.

Naučnici iz VTI Istraživačkog centra iz Finske proučavali su prehrambene navike 147 zdravih osoba sa optimalnom težinom tokom četiri meseca. Vođa istraživanja Ana-Lena Vuorinen izjavila je da zdravi ljudi za doručak obično jedu tri vrste namirnica.

Voće je bio najpopularniji izbor za 51 posto ispitanika, mlečne proizvode jelo je 41 posto, dok je konzumacija žitnih pahuljica ili muslija s hladnim mlekom odabralo 33 posto osoba.

Iako se hleb i pekarski proizvodi smatraju izvorom nepotrebnih kalorija, čak 32 posto ispitanika započinje dan ovom vrstom hrane.

Najzanimljivije od svega, samo je 26 posto ispitanika priznalo da uz doručak pije kafu, dok ostatak (74 posto) odlazi na posao i obavlja svoje obaveze bez kofeinske pomoći.

Umesto ograničavanja ishrane i izbegavanja omiljene hrane, prevelika težina ili debljanje može se sprečiti ako pojedinac nauči da sluša potrebe svog organizma, i prednost da kvalitetu, a na količini obroka, objasnila je rezultate istraživanja Ana-Lena Vuorinen.Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem