RUSKI AKADEMIK KARP ABRAMOVIČ TRESKUNOV: ČIRAŠI, SPAS!

12.09.2017 | Klinika Magičnog bilja | Pregleda: 1594 | Autor: | 0

Poznati ruski akademik Karp Abramovič Treskunov, u svom poslednjem autorskom tekstu otkrio je kako da izbacite helikobakter pilori iz organizma bez upotrebe lekova

Karp Abramovič Treskunov (1919-2016), čuveni ruski fitoterapeut, akademik, član Ruske akademije nauka (RAN) i Evropske akademije prirodnih nauka (EAPN) bio je jedan od najpoznatijih ruskih lekara i fitoterapeuta, a primenjujući dragocena znanja na sebi doživeo je dugih devedeset i sedam godina. Objavljujemo jedan od njegovih poslednjih autorskih tekstova u kome je otkrio svoje najefikasnije recepte protiv čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu.

Čir na želucu, o kome govorimo, patološki je proces koji se javlja sa obrazovanjem hronične ranice na želucu koja teško zarasta. Osnovni razlozi ove pojave su loša i neuredna ishrana, suva hrana, uzimanje samo rafinisane, prerađene hrane, pušenje, prekomerna upotreba alkohola, nervna napetost, stres… Moje iskustvo govori da čir često nastaje kao posledica uzimanja prevelikih doza određenih preparata, kao što su prednizolon, rezerpin, aspirin i tako dalje, pri čemu takve vrste čira imaju komplikovan tok, sa krvarenjem.
U skorije vreme široko je rasprostranjena teorija o infektivnoj prirodi čira, gastritisa i duodenitisa. Nađen je i vinovnik ove infekcije - bakterija Helicobacter pylori. Ona se sjajno osposobila da živi u kiseloj sredini, okružena je molekulima fermenata kao skafanderom, u stanju je da se nesmetano razmnožava i time stalno povređuje sluzokožu želuca i duodenuma, izazivajući njihovu upalu.
Čir treba lečiti kompleksno. Jedna od najvažnijih, zapravo glavna komponenta kompleksnog lečenja je fitoterapija. Trave se mogu uzimati neprekidno, tokom dužeg perioda, bez rizika od komplikacija. Početak lečenja čira uz pomoć lekovitog bilja nastupa tek posle temeljnih pregleda koje obavlja stručnjak - gastroenterolog, koji poslednji odlučuje da li je neophodno konzervativno ili hirurško lečenje.

Kantarion
Otvorite bilo koji fitoterapeutski priručnik i u svakom od njih ćete pročitati da se čir uspešno leči kantarionom. To je sasvim jasno, jer ova biljka pomaže zarastanje rana. Kantarion je efikasan u svim stadijumima upalnog procesa. Kao adstrigentno sredstvo, gospina trava, kako se još zove, smanjuje lučenje agresivnog kiselog želudačnog soka. Kao jak spazmolitik (sredstvo protiv grčeva) ublažava bolove kod napada. Pošto ima i izraženo antibakterijsko delovanje, kantarion je u stanju da ubije Helicobacter pylori, koja doprinosi stvaranju gastroduodenita i čira u želucu.
Međutim, tu zaista postoji i jedan problem: kod pojave čira - kako kod muškaraca tako i kod žena, javlja se višak androgena (muških polnih hormona) i nedostatak estrogena (ženskih polnih hormona). Uz to, kantarion takođe stimuliše lučenje androgena. Kao rezultat dobijamo polno uzbuđenje i impotenciju takozvanog sekundarnog tipa.
Zbog toga se kantarion primenjuje u kombinaciji sa biljkama koje su bogate estrogenima. Najviše ih ima u žalfiji, u detelini, hmelju, kukuruznim klipovima, pitomoj nani. Ovi hormoni doprinose još boljem i bržem zarastanju rana. U mešavine za lečenje čira na želucu treba dodati biljke koje smanjuju seksualno uzbuđenje, kao što su majčina dušica, melisa i sve vrste nane. Eto izlaza iz ove situacije, koja se srećom lako normalizuje.

Herba guščije trave
Herba guščije trave, kao i koren iste biljke, imaju snažno adstrigentno, protivupalno, antimikrobno i podmlađujuće delovanje. Zahvaljujući tome, ova biljka pomaže kod gastritisa sa povišenom želudačnom kiselinom, kod čira, kod dijareje, enterita, kolita, holesticita, kao i u slučajevima bronhitisa, zapaljenja pluća, stomatitisa itd. Steža ili guščija trava još je efikasna i kao sredstvo za zaustavljanje krvarenja.

Breza
List breze ima jako protivupalno delovanje, a poznat je i kao moćno sredstvo za zarastanje rana i borbu protiv mikroba. Ovaj prirodni lek ubija patogene bakterije (one koje izazivaju bolest), gljivice, lamblije itd., popravlja cirkulaciju, razgrađuje trombove u najsitnijim krvnim sudovima. Uz to, štiti i obnavlja mlade ćelije koštane srži, polnih organa, epitela želudačno - crevnog trakta i endotela - unutrašnje opne krvnih i limfnih sudova. Uz sve to, list breze stimuliše imunitet za borbu protiv virusa, patogenih klica, gljivica, ameba...

Bokvica
Klinički smo dokazali da list bokvice predstavlja jedno od najjačih sredstava kojima se leči jedan od najtežih stadijuma upala - infiltracija. Ovo svojstvo biljke pojačava njegovo antibakterijsko delovanje na streptokoke, stafilokoke i druge patogene klice koje se nalaze u crevnom traktu. U isto vreme, za zdravu floru u crevima bokvica ne predstavlja nikakvu opasnost. List bokvice se primenjuje kod kolitisa izazvanog čirom.

Hajdučka trava
Hajdučka trava je najbolje otkriveno sredstvo za zaustavljanje krvarenja. Ono munjevito zaustavlja krvarenje kako pri spoljašnjoj tako i pri unutrašnjoj primeni.

Pomoć kod hroničnog gastritisa
U akutnoj fazi hroničnih gastrita i duodenita, posebno kod smanjene kiselosti želudačnog soka, vrlo je uputno koristiti sledeću mešavinu trava:
Pomešati po jednu čajnu kašičicu kamilice, hajdučke trave i bokvice.
Preliti sve sa jednom šoljom ključale vode, ostaviti da stoji pola sata i procediti. Piti po jednu jelovnu kašiku svakog sata (tokom 24 sata), a kasnije po dve jelovne kašike četiri puta na dan, i to jedan sat pre jela i pre spavanja. Još deset dana piti po istoj shemi - nastoj kamilice, polena i maslačka.

Mešavina protiv čira koja je pomogla najvećem broju ljudi
- herba (trava) močvarne smilike - Gnaphalium uliginosum - devet delova
- list breze - sedam delova
- cvet nevena - pet delova
- cvet kamilice - tri dela
- cvet deteline - tri dela
- herba pelena običnog - jedan deo
- herba hajdučke trave - jedan deo.
Jednu jelovnu kašiku ove mešavine preliti sa pola litra ključale vode, ostaviti da odstoji jedan sat, procediti. Pije se po pola šolje četiri puta na dan, jedan sat posle doručka, ručka i večere i pred spavanje.

Kod akutne faze čira na želucu
1. mešavina:
Uzeti po jednu čajnu kašičicu kamilice, kantariona, nane i bokvice.
2. mešavina:
Uzeti po jednu čajnu kašičicu kamilice, nevena, podbela i semena lana. Ispočetka koristiti prvu mešavinu: Preliti je šoljom ključale vode, ostaviti da na pari ili vrlo tiho kuva, tačnije struji pola sata, procediti. Piti po jednu jelovnu kašiku svakog sata tokom celog dana. Zatim tokom deset dana piti po dve jelovne kašike ovog nastoja, četiri puta dnevno, jedan sat pre jela i pre spavanja. Zatim po istoj shemi koristiti drugu mešavinu, a onda se vratiti na prvu.

Kamilica, ženska bokvica i nana zajedno protiv upala
Odlična biljna protivupalna sredstva su i Solomonov pečat (Polygonum persicaria), rastavić, kao i svima poznata kopriva.
Navešću recept svoje biljne mešavine.
U njega sam uključio sledeće lekovito bilje: cvet kamilice, list ženske bokvice i nane; od svega pomenutog treba uzeti po dva težinska dela; a od hajdučke trave i kantariona po jedan deo.
Potrebna vam je jelovna kašika mešavine (5-6 g) na pola litre ključale vode. Ostaviti da stoji pola sata, procediti. Piti po četvrtinu šolje svakog sata (ne i tokom spavanja) tokom tri dana, a posle toga treba piti po pola šolje četiri puta na dan i to petnaest minuta pre jela i pred odlazak na spavanje.
Ovom mešavinom uspeo sam da brzo i bez komplikacija izlečim stotine bolesnika svih uzrasta. Evo spiska bolesti od kojih su patili, mada ni izdaleka nije potpun: akutne faze čira na želucu i u crevima, gastritis, duodenitis, kolitis, hepatitis, holesticitis i pankreatitis, stafilokokna disbakterioza...

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem