BELA STEŽA PROTIV ČVORIĆA, STRUME I HAŠIMOTO VIRUSA

06.12.2017 | Klinika Magičnog bilja | Pregleda: 11585 | Autor: | 1

Dr Ana Valerjevna Ismailova, endokrinolog prve kategorije i kandidat medicinskih nauka ruske klinike „Medlajn“, preporučuje Endonorm u borbi sa svim oboljenjima štitne žlezde


Sa preparatom Endonorm radim već šest godina i u praksi imam veoma dobre rezultate. I danas mi je jedna pacijentkinja ostavila pismo zahvalnosti jer joj je Endonorm pomogao kod obolele štitne žlezde. Ovaj preparat koriste endokrinolozi i ginekolozi, jer deluje mnogostruko - ističe Ana Valerjevna Ismailova, endokrinolog prve kategorije i kandidat medicinskih nauka ruske klinike „Medlajn“ i dodaje:
- Endonorm je rezultat rada ruskih naučnika, koji su posle obimnih istraživanja i velikog rada otkrili glikozid-albinin, supstancu bele steže, veoma retke biljke, koja raste u nekim regionima Rusije. U sastav preparata, pored korena bele steže, ulaze i slatki koren i dvozub. Ove tri komponente pozitivno utiču na oboljenja i smatraju se sredstvom protiv upala, imaju imunomodulatorni efekat i sposobnost obnavljanja strukture tkiva štitne žlezde.

Kod kojih oboljenja se najčešće i najefikasnije koristi preparat Endonorm?
- Najviše i najbolje reaguje kod autoimunog tireoditisa. Kod autoimunog tireoditisa ove tri biljke smanjuju autoimune upale. Na taj način normalizuje se struktura i funkcija štitaste žlezde i hormonalna slika. Osim toga, preparat utiče na prednji deo hipofize i pomaže proizvodnju tireotropnog hormona, kao i ganadotropnog hormona koji normalizuje menstrualni ciklus kod žena. Zato je ovaj preparat interesantan i kolegama ginekolozima.
Ipak, važno je da naglasim da preparat najbolje deluje ako pacijent nije lečen hormonima i tireostaticima. Ako pacijent uzima veoma dugu hormonalnu terapiju, neophodno je pažljivo i promišljeno prepisivati Endonorm, ali i dalje koristiti druge preparate, zato što su u štitastoj žlezdi već nastale promene. U svakom slučaju, Endonorm u kombinaciji sa drugim lekovima treba primenjivati pod kontrolom endokrinologa.

Kako se primenjuje preparat kod autoimunog tireoditisa ?
Kod prve pojave Hašimoto virusa, u toku prvog meseca korišćenja, uzima se jedna kapsula dva puta na dan, deset minuta pre jela, sa dosta tečnosti. U toku drugog, trećeg i četvrtog meseca koristi se po jedna kapsula tri puta na dan.
Jedan tretman traje tri do četiri meseca. Poželjno je napraviti prekid pet do sedam dana i odmah početi sa još jednim tretmanom.
Uz dva tretmana postižu se veoma dobri rezultati u obnavljanju morfološke strukture, forme i funkcije štitaste žlezde. Na ultrazvuku obično se vidi pojava zdravog tkiva, obnavlja se krvotok i struktura štitaste žlezde. Osim toga, kod autoimunog tireoditisa najinteresantniji su klinički rezultati - pacijentima se poboljšava opšte stanje organizma, struktura kože, kose, noktiju.

Da li se preparat dobro pokazao i kod čvoraste i višečvoraste strume?
- Preparat se dobro pokazao i kod čvoraste i višečvoraste strume. Rezultat je smanjenje čvorova i obnavljanje strukture štitaste žlezde. Najbitnije je da se rezultat postiže postepeno, a ne brzo. Preporučujemo da se sprovedu dva do tri tretmana, uz prekid od sedam dana. Pije se jedna kapsula tri puta dnevno, 10 minuta pre jela.

Kako se koristi Endonorm kod difuzne i difuzne toksikološke strume?
- Kod difuzne i difuzne toksikološke strume preparat se koristi tri do četiri meseca (pauza pet do sedam dana) i prepisujemo još jedan tretman koji takođe traje tri do četiri meseca. Posle pregleda ultrazvukom donosimo odluku o trećem ili četvrtom tretmanu. Obično dva tretmana daju dobre rezultate i možemo da napravimo pauzu od nekoliko meseci.

Po Vašem iskustvu, kako Endonorm deluje sa drugim lekovima?
- Želim da istaknem da ovaj preparat možemo lako kombinovati sa drugim preparatima. Mi endokrinolozi znamo da postoji više uzroka oboljenja štitaste žlezde. Pošto je kod autoimunog tireoditisa narušen imuni sistem, neophodno je prepisati imunokorektore (lekove). Uzajamno delovanje Endonorma sa tim lekovima pokazalo je pozitivan efekat kod difuzne strume i kod difuznočvoraste strume.
Poslednja saznanja endokrinologa kažu da oboljenja štitaste žlezde treba posmatrati kompleksno, na patološkom i mikro nivou, zbog narušavanja razmene ne samo joda, nego i cinka, bakra, molibdena, mangana.
Zbog toga je potrebna korekcija mikroelemenata. Preparat Endonorm dobro se slaže sa vitaminima grupe B i sa preparatima cinka, selena, bakra, mangana, i to je razlog korekcije različitih preparata.

Postoje li neželjena dejstva, kontraindikacije?
- U instrukcijama su navedena neželjena dejstva kod organa za varenje. Ali, za šest godina ja nisam registrovala nijedno neželjno dejstvo posle primene preparata. Imali smo samo slučaj da je pacijentkinja sa autoimunim tireoditisom i prethodnim problemima sa začećem prestala da koristi preparat zbog iznenadne trudnoće. U slučajevima kada su pacijentkinje gubile nadu da će začeti, počinjale su da koriste Endonorm, ali ubrzo su uspevale da zatrudne. Nismo želeli da eksperimentišemo na trudnicama i prekidali smo primenu preparata, što nije slučaj u periodu laktacije, kada se primena preparata nastavlja.

I još pogledajte:

ENDONORM

8900 RSD

Komentari (1)

Tatjanabacelj
Dobar dan dali imate Endonorm na stanju i koja je cena? Hvala unapred
+0 -0

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem