SAVET LEKARA: PROPOLIS, DA NE OSETITE TERET GODINA

08.12.2018 | Klinika Magičnog bilja | Pregleda: 1123 | Autor: | 0

Profesor Aleksej Sinjakov već četrdeset godina izučava tajne pčelinjih proizvoda i pronalazi formule za efikasne preparate i tvrdi da je med eliksir zdravlja i dugovečnosti
Poznati ruski lekar Aleksej Sinjakov dugogodišnje iskustvo iz ordinacije pretočio je u knjigu Stimulansi za život, a posebnu pažnju je posvetio vitaminima i čudotvornom dejstvu meda koji treba primeniti u ljudskoj ishrani.
Sinjakov smatra da je med eliksir zdravlja i dugovečnosti jer je zasićen vitaminima, biološki aktivnim supstancama i sadrži većinu elemenata iz periodne tablice Mendeljejeva.
- Teško je naći čoveka koji ne voli med. Od pamtiveka se poslužuje i na seljačkom i na carskom stolu - piše Sinjakov u svojoj knjizi. - U medu se nalazi šezdeset supstanci koje povoljno utiču na metaboličke procese u organizmu. Sadrži i prirodne antibiotike koji se prilikom zagrevanja i držanja na suncu razgrađuju.

Sinjakov preporučuje turistima da na put uvek nose medenjake jer vraćaju snagu, a to je i najlakši način da se ponese med na put. Sportistima predlaže da žvaću saće meda, jer u organizam unose i antibiotike i vitamin A koji se nalaze u vosku.

Utvrdio je da su pčelari dugovečni jer med jedu u saću ili sa talogom biljnog praha, a danas se ovakve smeše koriste kao biološki stimulans i prevencija kod različitih oboljenja. Sinjakov kaže da polen povećava otpornost organizma prema infekcijama i cvetni prah (2,5 grama dnevno) preporučuje svima koji se bave fizičkom aktivnošću. Polen je najlakše konzumirati tako što se ravna kafena kašičica sipa u 50 mililitara prokuvane vode i posle dva-tri sata popije.

Sinjakov je prvi lekar koji je spojio pčelarske proizvode i lekovito bilje. Više od četrdeset godina on izučava propolis, a recepti koje je izradio već su nadaleko poznati.
Za vaš vodeni propolis znamo iz priča, jer je mnogima pomogao da se izbave iz velikih problema, na primer sa vidom, bubrezima, zglobovima.

- Meni je za poslednju formulu preparata od propolisa bilo potrebno više od četrdeset godina izučavanja tog pčelinjeg dara.
Na početku tog puta primenjivao sam alkoholne rastvore, ali sam kasnije od njih odustao. U medicini je malo ko obraćao pažnju na dejstvo propolisa, ali meni se dogodilo da sam morao da lečim svoju majku od srčanih tegoba i oštećenog vida. Tada sam veoma dobro izučio farmakološka svojstva propolisa.

Izdali ste mnogo knjiga o primeni propolisa u lečenju bolesti. O njegovom uticaju na ljudske gene i druge ćelije organizma, malo se zna.
- Meni je zapalo da budem pionir u oblasti koja se bavi uticajem propolisa na podmlađivanje organizma. Imam pacijente koji su se bukvalno preporodili i u poodmaklom trećem dobu ne osećaju teret svojih godina.

Mnogi pčelari savetuju da se žvaće propolis. Da li je takav način efikasniji?
- Ne samo pčelari, nego i lekari, potpuno zaboravljaju da propolis sadrži mnogo smolastih materija. Žvakanje i primena alkoholnih rastvora propolisa, negativno se odražava na rad bubrega. To sam, ne jednom, naglasio u svojim knjigama.
Vodeni ekstrakt propolisa koji sam ja razradio, odlikuje se visokom efikasnošću i nema kontraindikacija. Oni pacijenti koji su koristili preparat prilikom zračenja, hemoterapije, posle operacije - znatno bolje su podnosili proceduru i mnogo brže su se oporavljali.

U današnje vreme nastao je bum pčelarskih proizvoda, a proizvođači, po pravilu, zaboravljaju da se pozovu na prvobitnog pronalazača.
- Zaista postoje firme, kao i klinička odeljenja pri institutima, na kojima se izučavaju propolis, med, polen i matična mleč. Ali u svakom naučnom istraživanju važno je ovladati i prozorljivošću, tananom intuicijom, znati tajne koje su se koristile u narodu.
Veoma dugo nisam mogao da nađem kako da očistim propolis od smolastih materija, što je smanjivalo kvalitet propolisovog eliksira. .
Više decenija razrađujem i usavršavam formule svojih preparata i imam mnogo slučajeva potpunog izlečenja od raka. Međutim, ta svedočenja još nisu postala opštepoznata, jer je moja praksa bila veoma ograničena. U knjizi Ja lečim rak, podrobno sam izložio i naveo mnogo pouzdanih činjenica o uticaju propolisovog preparata i drugih sredstava za lečenje bolesti raka.

Kako koristiti propolisov preparat za podmlađivanje?
- Veoma prosto, samo jednu supenu kašiku, ujutro na prazan želudac.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem