U ČAJ OBAVEZNO DODAJTE MLEKO!

17.05.2019 | Klinika Magičnog bilja | Pregleda: 597 | Autor: | 0

Dr Aleksandar Ristić, lekar u službi Kućnog lečenja i nege u Domu zdravlja u Užicu, objašnjava zašto bi trebalo da se, kada pijemo čaj, ponašamo kao Englezi


- Običaj dodavanja mleka u čaj ima smisla, kaže dr Aleksandar Ristić, lekar u službi Kućnog lečenja i nege u Domu zdravlja u Užicu.
- Engleski običaj dodavanja mleka u čaj, pored karakterističnog ukusa, donosi i korist. Uporedna epidemiološka istraživanja, vezana za nutricionističke navike Japanaca i Britanaca, konkretno u vezi sa malignitetima jednjaka i želuca, daleko češćim u Japanu, kao i osteoporozom, donela su neka korisna saznanja. Tanini u većim količinama i u dužem vremenskom periodu oštećuju jetru i ometaju resorpciju kalcijuma i gvožđa. Ove dve nacije važe za ljubitelje čaja i tradicionalno unose velike količine ovog napitka. Dodavanje mleka u čaj, što je engleski običaj, prevodi tanine u nerastvorljiv neaktivan oblik, potirući tako njihova neželjena dejstva, objašnjava dr Ristić.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 8h-11h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem