Dr LJUBINKA STOJKOVIĆ: DEČAK ZA GODINU DANA PORASTAO 14,5 CM, A ČOVEK IZLEČIO GLAUKOM

27.05.2019 | Klinika Magičnog bilja | Pregleda: 1771 | Autor: | 0

Dr Ljubinka Stojković, specijalista opšte medicine i apiterapeut, objašnjava kod kojih bolesti su pčelinji proizvodi najefikasniji


Nišlijka dr Ljubinka Stojković, specijalista opšte medicine, apiterapeut i fitoterapeut, jedna je od samo dvanaest lekara u Srbiji sa diplomom lekara apiterapije i fitoterapije, objašnjava kod kojih bolesti su pčelinji proizvodi najefikasniji.
- Posvećena sam holističkom pristupu lečenju pacijenata svih profila. Smatram da najbolje rezultate donosi sprega klasične i prirodne medicine, u čemu, po meni, izvesnu prednost ima apiterapija. U košnici, medenoj apoteci, imate lekove za sve – kaže dr Stojković i nastavlja:

- Kolika je moć apitoksin terapije uverila sam se kod gangrene na nozi jedne starije žene. Gangrena je duboko zahvatila tkivo noge, od kolena duž potkolenice do prstiju. Rane su bile nekrotične i pune gnoja, a palac potpuno crn. Prema procedurama klasične medicine, tu nogu trebalo je žrtvovati. Poslednji pokušaj da joj spasemo nogu je krema apitoksin, kojom smo joj mazali nogu. Polako je dolazio napredak, tako da je u roku od tri meseca gangrena izlečena.

- Bila sam seoski lekar u Novom Bračinu, malom selu u okolini Ražnja, kada je roj pčela napao starijeg čoveka. Bio je sav otečen od uboda, ali brzo je dobio medicinsku pomoć i sanirane su posledice. Pozitivno dejstvo pčelinjeg otrova se odrazilo tako što je ovom čoveku izlečen glaukom koji ga je godinama mučio. Takođe se ispostavlja, na osnovu mnogobrojnih iskustava, da pčelinji otrov leči i reumu, koja je na neki način autoimuna bolest, poput lupusa – ističe naša sagovornica.

Za lečenje steriliteta kod žena, kako ističe dr Stojković, veoma su efikasni tamponi sa kristalisanim medom, koji imaju antiseptična, antibakterijska, antivirusna i antiparazitska svojstva.
- Još jedan veoma važan pčelinji produkt je vosak koji deluje na gram pozitivne i gram negativne bakterije, na viruse, gljivice, protozoe, a jedini neprijatelj mu je voštani moljac. Zbog tih osobina, u mnogim zemljama voskom se oblažu bombone i slatkiši za decu, a stavlja se i u paste za zube. U našim manastirima posude za pečenje hleba oblažu se voskom, kako bi se sprečila buđ a zadržala svežina. Iz istih razloga se i pogače kačkavalja umaču u vosak. Voštana kataplazma, odnosno voštani zavoj, upotrebljava se kao oblog protiv reumatskih tegoba, iščašenja zgloba, migrene, sinusa, bolova u grlu. Priprema se jednostavno – u otopljen vosak uroni se zavoj ili gaza, izvadi i položi na beli papir. Kada vosak očvrsne, uvije se u rolnu i po potrebi koristi – priča dr Stojković.

- Pre nekoliko godina imala sam pacijenta dečaka kome je u pubertetu praktično zaustavljen rast, jer je rastao jedan santimetar za šest meseci. Zahvaljujući polenu, propolisu, medu i matičnoj mleči on je za godinu dana porastao 14,5 santimetara i ne možete da zamislite koliko je bio srećan – naglašava doktorka i konstatuje:
- Činjenica je da sve više muškaraca, starijih od četrdeset godina, pate od adenoma prostate zbog nedostatka testosterona. Ovaj problem se jednostavno i lako može rešiti ukoliko muškarci po određenoj šemi koriste polenov prah, jer on, između ostalog, sadrži testosteron. Inače, polenov prah stimuliše hipofizu da aktivira rad nadbubrežne žlezde, koja luči prirodne kortikosteroide, izuzetno važne da se u našem organizmu smanje upalni procesi.

S. Bojović
Izvor: časopis Lekoviti med

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem