FITOTERAPIJOM PROTIV HELIKOBAKTERA

20.01.2011 | Klinika Magičnog bilja | Pregleda: 5515 | Autor: | 0

Recepti ruskog akademika Karpa Abramoviča Treskunova

Oko dve trećine stanovništva naše planete zaraženo ovom „nobelovskom“ bakterijom, pri čemu se stanovništvo Rusije i Afrike u tom pogledu približava brojki od neverovatnih sto procenata! Većina ljudi, ipak, bez obzira na opasnost oboljenja, nema nikakve simptome. Za borbu sa ovom bakterijom predlažu se nove vrste antibiotika, čije uzimanje - kako se tvrdi - može da izleči čir na želucu u veoma kratkom roku. A može li se helikobakter pilori izbaciti iz organizma bez upotrebe lekova? Na ovo pitanje odgovara Karp Abramovič Treskunov (1919), fitoterapeut, akademik, član Ruske akademije nauka (RAN) i Evropske akademije prirodnih nauka (EAPN). - Došao kod mene književnik Arkadij Karasik, drži se obema rukama za stomak i kaže: - Pomagajte, gotov sam! Posle pregleda izveo sam pacijenta napolje i odmah tu, pored ulaza u polikliniku, sagao sam se i počeo da berem zelene listiće, koji su nalik na one od šargarepe, samo su nešto širi. Žute cvetove, koji su stajali uokolo listova, nisam dirao. - Evo, ovo je guščija trava, Potentilla anserina. Properite ovo u hladnoj vodi i žvaćite svakog sata po 2 - 3 listića. Dođite kroz dva-tri dana. Kroz tri dana mi je radosno saopštio da su i bol i mučnina prošli već drugog dana. - Čir treba lečiti kompleksno. Jedna od najvažnijih, komponenta kompleksnog lečenja je fitoterapija. Trave se mogu uzimati neprekidno, tokom dužeg perioda, bez rizika da dođe do komplikacija. Početak lečenja čira uz pomoć lekovitog bilja nastupa tek posle temeljnih pregleda koje obavlja stručnjak - gastroenterolog, koji definitivno odlučuje da li je neophodno konzervativno ili hirurško lečenje. Dobio sam mnoga pisma od muškaraca koji pate od čira na želucu ili u crevima. Oni mi pišu da su se duže vreme lečili kantarionom, a da su se kao posledica pojavili prvi znaci impotencije.Ako otvorite bilo koji fitoterapeutski priručnik u njemu ćete pročitati da se čir uspešno leči kantarionom. Kantarion je efikasan u svim stadijumima upalnog procesa. Kao adstrigentno sredstvo, gospina trava, kako se još zove, smanjuje lučenje agresivnog kiselog želudačnog soka. Kao jak spazmolitik (sredstvo protiv grčeva) ublažava bolove kod napada. Pošto ima i izraženo antibakterijsko delovanje, kantarion je u stanju da ubije Helicobacter pylori. Međutim, zaista, tu postoji i jedan minus: kod pojave čira - kako kod muškaraca, tako i kod žena, dolazi do pojave viška androgena (muških polnih hormona) i nedostatka estrogena (ženskih polnih hormona). Uz to, kantarion takođe stimuliše lučenje androgena. Kao rezultat dobijamo impotenciju takozvanog sekundarnog tipa. Zbog toga kantarion se primenjuje u kombinaciji sa biljkama koje su bogate estrogenima. Najviše ih ima u žalfiji, u detelini, hmelju, kukuruznim klipovima, pitomoj nani. Ovi hormoni još doprinose boljem i bržem zarastanju rana. U mešavine za lečenje čira na želucu treba dodati biljke koje smanjuju seksualno uzbuđenje kao što su majčina dušica, melisa i sve vrste nane.

Najuspešniji recept za sve koji boluju od čira - herba (trava) močvarne smilike - Gnaphalium uliginosum L - 9 težinskih delova, list breze - 7 delova; cvet nevena - 5 delova; cvet kamilice - 3 dela, cvet deteline - 3 dela; herba pelena običnog - 1 deo; herba hajdučke trave - 1 deo.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem