AKO NOSITE NAOČARE, EVO KAKO DA STAKLA NE MAGLE ZBOG MASKI

02.04.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 1347 | Autor: | 0

Neposredno pre nego što stavite masku, naočare isperite vodom u koju ste stavili kap tečnog sapuna, otresite ih od sapunice i ostavite da se osuše

Ako nosite naočare, evo kako da stakla ne magle zbog maske.

Mnogi koji nose naočare za vid, a ovih dana zbog virusa nose medicinske maske, suočavaju se sa problemom da im se, već posle nekoliko trenutaka nakon stavljanja maske, zamagle se stakla. To im uveliko otežava kretanje, pa čak i kad se nađu na ulici.
Postoji tehnika uz pomoć koje možete da sprečite da vam se to događa. Neposredno pre nego što stavite masku, naočare isperite vodom u kojou ste stavili kap tečnog sapuna, otresite ih od sapunice i ostavite da se osuše ili stakla obrišite mekom krpom. Posle ovoga ne bi trebalo da se zamagle kada stavite masku.
A kako da stavite masku ako nosite naočare?

Ipak, možda bi pre trebalo poslušati savet onih koji imaju višegodišnju naviku nošenja maski, a to su Azijati. Oni su ih stavljali preventivno i pre pojave koronavirusa. Policija Tokija izdala uputstvo kako da se istovremeno nose naočare i maska.

Ono podrazumeva dva načina. Prvi je da jednostavno preklopite gornju četvrtinu maske pre nego što je stavite. Ali, ako ne želite da "žrtvujete" površinu maske, onda primenite drugi - na gornji vrh maske, u predelu korena nosa, stavite papirnu maramicu.

Naravno, u drogerijama i apotekama postoje sprejovi koji mogu da spreče zamagljivanje naočara, ali uz savete japanskih stručnjaka uštedećete i vreme i novac.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem