KAKO KORONAVIRUS NAPADA ĆELIJE

23.04.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 285 | Autor: | 0

Snimak o kojem priča ceo svet: ovako izgleda kada koronavirus ulazi u organizam i inficira ga


Snimak o kojem priča ceo svet: ovako izgleda kada koronavirus ulazi u organizam i inficira ga. Brazilski naučnici su snimili elektronskim mikroskopom kako koronavirus napada zdrave ćelije, na koji način se virus replicira...
Stručnjaci s instituta Osvaldo Kruz "uhvatili" su trenutak kada virus SARS-CoV-2 inficira ljudsku ćeliju. Prvo se čestice koronavirusa u obliku grupe crnih tačkica prislanjaju na ćeliju i pokušavaju da prodru kroz ćelijsku membranu.
Potom koronavirus prodire u ćelije da bi došao do citoplazme, gde se nalaze sve materije bitne za život ćelije, ali i proteini, vitamini, joni, nukleinske kiseline, aminokiseline, šećeri, ugljeni hidrati, masne kiseline itd.
Potom su čestice virusa prodrle u ćeliju. Izgledaju kao crne tačkice u beličastom krugu.
Čestice virusa SARS-CoV-2 zatim napuštaju unutrašnjost ćelije i kreću prema drugoj zdravoj ćeliji, nastavljajući s ciklusom infekcije.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem