INHALATOR SUZBIJA COVID 19

29.05.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 288 | Autor: | 0

Istraživači s britanskog Univerziteta u Sauthemptonu osmislili su prvi inhalator koji bi osobama zaraženim koronavirusom pomoga u prvim fazama bolesti


Inhalator koristi eksperimentalni lek koji sadrži interferon beta, protein koji ljudski organizam proizvodi svaki put kad dođe do virusne infekcije.

Interferon beta, jača imunitet i koristi se već u terapiji multiple skleroze, a tokom ispitivanja, u kombinaciji s drugim lekovima, pokazao je sposobnost ublažavanja simptoma COVID 19.

Kada se ovaj lek udahne, direktno dospeva u pluća, u kojima pomaže kod suzbijanja dejstva koronavirusa, što bi, kako se nadaju naučnici, trebalo da spreči razvoj bolesti do smrtnog ishoda.

Testiranje inhalatora u kućnim uslovima upravo je započelo, a uskoro će biti okončano i testiranje u kojem učestvuje 100 bolničkih pacijenata.

Ako se ova ispitivanja pokažu uspešnim, britanska farmaceutska frima Synairgen ove godine će izbaciti milione doza leka, piše londonski San.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem