BRŽI, PRECIZNIJI I JEFTINIJI TEST NA COVID 19

14.08.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 232 | Autor: | 0

Izraelska Šeba hospital ispituje test koji za manje od sekunde otkriva da li je osoba zaražena koronavirusom

Novi test pljuvačke mogao bi da otkrije za manje od sekunde da li je osoba zaražena koronavirusom, saopšteno je iz Medicinskog centra Šeba hospital u Izraelu.
Specijalni uređaj analizira sadržaj bočice u koju pacijenti prethodno pljunu nakon ispiranja usta posebnim rastvorom. Uzorak se obasjava svetlom i analizira reakcija da bi se utvrdilo da li je prisutan virus.

Pošto je mašina sposobna da uči, test je vremenom sve precizniji.

Eli Švarc iz Centra za geografsku medicinu i tropske bolesti Medicinskog centra Šeba, koja vodi istraživanje, izjavila je da je ova metoda jednostavnija od PCR testa koji se obično koristi za detekciju covid 19.

"Do sada smo imali obećavajuće rezultate sa novom metodom, koja će biti znatno lakša za primenu i znatno jeftinija", rekla je Švarc.

Centar je objavio da u inicijalnom kliničkom ispitivanju učestvuje nekoliko stotina pacijenata i da je iz pomoć ovog uređaja identifikovano prisustvo virusa u telu sa stopom uspešnosti od 95 posto.

Svaki novi test košta manje od 25 centi, a aparat manje od 200 dolara. Izraelska kompanija Njusajt imidžing, koja je razvila novi test, radi na dobijanju zvaničnog odobrenja i plasiranju aparata i testova na tržište.

Foto:shebaonline.org

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem