ZABORAVITE NA IGLU I ŠPRIC

01.10.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 419 | Autor: | 0

Britanski naučnici su zamislili potpuno drugu metodu davanja vakcine

Britanski naučnici istražuju delotvornost vakcina protiv novog soja korona virusa koje bi se uzimale inhalacijom. Ovakav način primene testiraće na vakcinama sa Kraljevskog koledža u Londonu i Univerziteta u Oksfordu.
"Nadamo se da ćemo direktnim ciljanjem ćelija u vazdušnim putevima, uobičajenom mestu infekcije za respiratorne viruse, indukovati bolji imunološki odgovor tela protiv SARS-COV-2 virusa", navodi se saopštenju Britanskog medicinskog istraživačkog saveta.
U istraživanju će učestvovati 30 volontera, a dr Kris Čiju sa Odeljenja za infektivne bolesti Kraljevskog koledža, koji predvodi istraživanje, napomenuo je da postoje dokazi da su vakcine protiv gripa u obliku nazalnog spreja delotvorne u zaštiti od infekcija i prevencije širenja bolesti. Doktor i njegove kolege žele da istraže da li korona može da se zaustavi inhaliranjem vakcine.
- Trenutnu pandemiju izaziva respiratorni virus koji primarno inficira ljude preko ćelija na zidovima nosa, grla i pluća. Te površine su specijalizovane da proizvedu drugačije imunološke odgovore, pa je ključno da istražimo da li direktnim ciljanjem ćelija možemo da proizvedemo još bolji efekat - objasnio je Čiju.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem