IMA NEKA TAJNA VEZA COVIDA I POMORANDŽE

02.12.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 896 | Autor: | 0

Novo istraživanje pokazuje da hesperidin, jedinjenje koje se nalazi u korama pomorandže, može da spreči zarazu korona virusom

Novo istraživanje je identifikovalo lečenje i preventivnu meru protiv covid 19 - bolesti izazvane virusom SARS-CoV-2, piše Telegraf.
Prema istraživanju objavljenom u časopisu Medical Hipotheses, jedinjenje u narandžinoj kori - može blokirati ulazak korona virusa u ćelije domaćina putem ACE2 receptora koji mogu sprečiti infekciju.

- Antivirusna aktivnost hesperidina može predstavljati opciju lečenja kovida kroz poboljšanje ćelijskog imuniteta domaćina protiv infekcije, a njegova dobra antiinflamatorna aktivnost može pomoći u kontroli "oluje citokina", tj. prekomerne reakcije imunološkog sistema tela - pišu istraživači.

Kod nekih kovid pacijenata imuni sistem oslobađa imunološke prenosnike, nazvane citokini, u krvotok proporcionalno pretnji ili dugo nakon što virus više nije pretnja, objašnjava se na internet stranici Harvard Health.

Kada se to dogodi, imuni sistem napada vlastita tkiva tela, potencijalno nanoseći značajnu štetu.

"Oluja citokina" pokreće preterani inflamatorni odgovor koji može oštetiti jetru, krvne sudove, bubrege i pluća i povećati stvaranje krvnih ugrušaka u telu, stoji u tekstu univerzitetske stranice.

Kako se studija odnosi se na samu hemikaliju, a ne na pomorandžu, a prerano je da se sa sigurnošću zna da li se koristi odnose na samo pijenje soka od pomorandže.

- Treba obaviti više istraživanja, ali čaša soka od pomorandže može pomoći - rekla je dr Filipa.
Pokazalo se, takođe, da sredstvo za ispiranje usta efikasno iskorenjuje kovid-19.

Naučnici sa Univerziteta u Kardifu otkrili su da postoje "obećavajući znakovi" da ispiranje usta može pomoći u iskorenjivanju virusa.

Naučnici su otkrili da voda za ispiranje usta u roku od 30 sekundi uništava virus.

Tačnije, vode za ispiranje usta koje sadrže najmanje 0,07 procenta cetipiridinijum hlorida (CPC) pokazale su "obećavajuće rezultate" da mogu iskoreniti virus.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem