BAJKOVITA PRODAVNICA MEDA

18.01.2018 | LEKOVITI MED | Pregleda: 771 | Autor: | 0

Pčelarka Meri Kening, iz američkog grada Kembridž, svoju strast prema pčelama, medu i pčelarstvu ovekovečila je u neobično uređenom poslovnom prostoru


U prodaji i trgovini nisam imala apsolutno nikakvog iskustva! Ali, imala sam ideju i verovala u nju! ’Folow the honey’ je nastala isključivo na temeljima moje ’slatke’ strasti,- priča pčelarka Meri Kening.

Nakon što se Amerikanka Meri Kening suočila sa iznenadnom majčinom smrti krajem devedesetih godina, ali i smrti supruga nekoliko godina kasnije (2004.), odlučila je da potraži posao koji će joj doneti više radosti u život, dosta "nagrižen" svim tim tragedijama.

Proizvodi pcelarke Meri Kening
- A, šta je življe i veselije od pčela i meda? - upitala se, i ubrzo uplovila u zujanje pčela i mirisa košnica…
Meri je tada, kaže, počela da radi sa jednim pčelarom, porodičnim prijateljem. Nakon dve godine marljivog učenja, počela je da se bavi i sama pčelarenjem - sa nekoliko pčelinjih zajednica smeštenih na 18 ari zemlje koje poseduje u gradiću Vorvik, udaljenom stotinak kilometara od Kembridža.
Nedugo zatim otvorila je prodavnicu meda "Follow the Honey" u blizini Harvard skvera, takođe u Kembridžu.
- U prodaji i trgovini nisam imala apsolutno nikakvog iskustva! Ali, imala sam ideju i verovala u nju! ’Folow the honey’ je nastala isključivo na temeljima moje ’slatke’ strasti, odnosno ljubavi prema pčelama - priča Meri, i dodaje:
- Prodavnica je svečano otvorena 20. avgusta 2011. godine. Taj datum nije odabran slučajno, naprotiv. Tog dana je u Masečusetsu obeležen prvi ’Nacionalni dan pčele medarice’!

Porodičan posao

"Follow the honey" je postao porodičan posao. Merin sadašnji suprug, Ingo Vincer, njen je poslovni partner. I Merina kćerka Kanin uključila se u rad "Follow the honey".
- Kanin poseduje umetnički senzibilitet koji se meni, koja sam takođe ljubiteljka umetnosti, veoma dopada. Taj njen osećaj za lepo i neobično smo i iskoristili, pa je Kanin dizajnirala izgled prodavnice, kao i veb stranicu na kojoj se može naći sve o ’Follow the honey’ - ponosna je Meri.

Meri Kening ispred prodavnice


- Dizajn je originalan i ’bajkovit’, baš onako kako sam i zamislila pre nego što je prodavnica i otvorena - dodala je.
Meri svoje proizvode rado i izlaže, čim se za to ukaže prilika:
- ’Follow the honey’ putuje svetom da bi doneo najfinije i unikatne medove - od lokalnog meda od divljeg cveća, do egzotičnih, kao što su med od havajskog hibiskusa ili ekskluzivni sidr iz Hadramaut planina u Jemenu.
Sveće i sapuni takođe se mogu naći na policama ove prodavnice. Gazdarica, pčelarka Meri, tu je smestila i balzame i eliksire na bazi meda, slatkiše od meda, matičnu mleč, propolis, polenova zrna, ali i knjige o pčelama, kao i nakit i umetničke radove ručne izrade koji oblikom ili namenom "mirišu" - na šta drugo - nego na pčele i med!

Izvor: Lekoviti med

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem