PČELINJI OTROV JE SAVRŠEN LEK

22.07.2018 | LEKOVITI MED | Pregleda: 842 | Autor: | 0

Dr Naila i Irina Hismatulina, jedini apiterapeuti koje je Putin nagradio titulom Počasni doktor, najveći su svetski stručnjaci u oblasti apirefleksologije

Nailu Hismatulinu mnogi smatraju jednom od pionira ruske kliničke apiterapije. Prva je razvila metod lečenja pčelinjim ubodima na akupunkturnim tačkama i prvi je specijalista takvog profila koja je dobila titulu počasnog doktora Ruske Federacije. Učila je od čuvenog Edvarda Averionoviča Ludianskog, korifeja ruske apiterapije i doktora medicinskih nauka. Autor je više od dvadeset naučnih knjiga i više stotina popularnih naučnih članaka.
Vrhunac njene karijere sigurno predstavlja trenutak kada je od ruskog predsednika Vladimira Putina dobila priznanje Počasni doktor Ruske Federacije. Ovo je prvi put da je nagradu tako visokog ranga dobio lekar apiterapeut.
Dr Naila Histamulina, zajedno sa dr Irinom Hismatulinom, takođe iskusnim doktorom apiterapeutom, osnivač je API-SPA centra, jedinstvenog medicinskog kompleksa u predgrađu Perma, okruženog šumom. Ovde se na jednom mestu sprovodi niz medicinskih procedura: od upotrebe mineralnih voda, medicinskog blata, do drevnih tibetanskih i apiterapeutskih metoda.
Na teritoriji kompleksa nalaze se izvori pet vrsta mineralnih voda.

API SPA centar sestara histamulina


Ipak, apiterapija je ovde glavna metoda i podeljena je na apitoksikoterapiju (aplikacija pčelinjog otrova na biološki aktivne tačke) i apidijetologiju (unos pčelinjih proizvoda).
- Kroz dugogodišnji praksu uverili smo se da apitoksin u velikoj meri rešava problem reumatskog poliartritisa i karditisa, mišićnog reumatizma, spondiloartroze, reumatoidnog artritisa, oboljenja perifernog nervnog sistema, nekrotičkih ulceracija, vaskularnih hirurških bolesti - zapaljenja i proširenja vena, Parkinsonove bolesti, bronhijalne astme i hroničnog bronhitisa, migrene, blažih oblika arterijske hipertenzije, ishemične bolesti srca, ali i stanja posle infarkta i šloga, dok utiče i na poboljšanje stanja kod psorijaze, ekcema i alopecije. Jednom rečju, pčelinji otrov je savršen lek - ističe dr Hismatulina.
U ruskoj klinici rade isključivo sa čistim pčelinjim otrovom, koji ne može da se napravi veštački i tvrde da postižu zapanjujuće rezultate, najviše zbog činjenice da on snažno utiče na imuni odgovor organizma.

API-SPA centar razradio je i program korišćenja pčelinjeg otrova u korekciji hormonskog disbalansa i otvorio novu fazu u razvoju moderne kozmetologije - serijama apiterapije postižu brze i raznolike efekte: od podmlađivanja lica do korekcije kontura tela, za šta je posebno zadužena dr Irina koja je specijasta apikozmetikologije.
Za vreme terapije pčelinjim otrovom nužno je, kažu, svaki dan uzimati: polen u medu (40:60) 30 g pola sata pre doručka, 300 mg matične mleči sa kašikom meda pola sata pre ručka i pola sata pre večere kašiku meda. Med i druge pčelinje proizvode potrebno je rastopiti u čaši tople vode ili čaja. U čašu pripremljenog rastvora svaki put se stavi, u početku deset do petnaest kapi ekstrakta propolisa od 20%, pa se postupno povećava do trideset kapi u svakom obroku. Mnogo je delotvornije, međutim, propolis uzimati preko inhalatora. Priprema se od dvadeset delova sterilne vode i jednog dela alkoholnog ekstrakta propolisa od 20%, pa se šest mililitara stavi u inhalator i udiše dok se ne potroši.
- Ipak, uz sve blagodeti, ne treba zaboraviti da je apitoksin, pre svega - otrov. Zbog toga je veoma važno doziranje, koje se razlikuje za razne bolesti, a primenjuje se u skladu sa godinama, senzibilitetom i prema sklonosti alergijama pacijenta - dodaje dr Naila.
Izvor: časopis Lekoviti med


PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  ZBOG RENOVIRANJA Biljnog centra Magično bilje na adresi Maksima Gorkog broj 25,
  koje će se vršiti u periodu od 12.10. do 22.10.2023., Biljni centar Magično bilje na adresi
  Brankova 16, radiće u produženom radnom vremenu, od 9h do 20h.
  Dostupni smo kako za online, tako i za telefonske porudžbine kao i do sada, na brojeve
  telefona:
  011/ 2420-955
  011/2450-782
  011/3283-507
  064/6433-055


  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem