KRAJ SRČANIM TEGOBAMA: MED, MATIČNI MLEČ, POLEN I PČELINJI OTROV

14.08.2019 | LEKOVITI MED | Pregleda: 1534 | Autor: | 0

Kako da koristite pčelinje proizvode ako ste srčani bolesnik?


Pravilna upotreba pčelinjih proizvoda odlična je prevencija mnogih oboljenja. A ako ste srčani bolesnik, evo kako možete da koristite pčelinje proizvode.

Angina pektoris
Kao sigurno sredstvo preporučuju se med i matični mleč. Uzima se med (livadski ili bagremov), gram-dva dnevno po kilogramu telesne težine. Uzima se četiri puta dnevno, rastvoren u čaši mlake vode, tretman traje dva meseca. Nakon prestanka bolova, tretmani se moraju nastaviti u dozama od kašičice uveče i ujutru. Dobro je kombinovati med i matični mleč. Matični mleč uzima se po 100-200 mg dnevno ujutru i u podne, pre jela, ispod jezika, ili se pomeša sa medom i uzima po šemi kojom se uzima med.

Aritmija
Kod aritmije se preporučuje dugotrajno uzimanje meda u dozama od 100-200 g dnevno, u četiri obroka, rastvoren u čaši mlake vode. Tretman traje mesec-dva, do normalne srčane aktivnosti. Med može da se kombinuje sa matičnim mlečom i polenom u poznatim dozama.

Arteroskleroza
Med - u toku jednog meseca uzima se po jedan do dva grama meda po kilogramu telesne težine, podeljeno u četiri obroka, a posle toga se održava. Doza: Kašika ujutru i uveče, pre jela, u čaši mlake vode.
Matični mleč - dnevno 100 do 200 mg, ujutru i u podne pre jela, ispod jezika.
Polen - kašičica tri puta dnevno u toku jednog meseca. Nakon toga pravi se pauza od mesec dana i ponavlja se tretman.
Pčelinji otrov - preporučuju se ubodi pčela po šemi 80-120 uboda.

Srčana neuroza
Propisuje se mesec do dva meseca med po 80 do 100 g dnevno u četiri obroka i po 100 do 200 mg matične mleči.

Zapaljenje vena tromboflebititis
U terapiji ove bolesti primenjuje se pčelinji otrov u vidu pčelinjih uboda, injekcija ili masti sa pčelinjim otrovom. Pčelinji otrov ima antikoagulatno, anestetičko, protivupalno i vazodilatorno (širenje krvnih sudova) dejstvo.

Proširene vene
Preporučuju se obloge na mestu proširenja od tankog sloja meda i sitno seckanog peršuna nekoliko puta dnevno. Uzimaju se jednake količine meda i peršuna. Peršun se sitno secka, a zatim tuče u avanu i energično meša sa medom. Smeša se maže u tankom sloju, bolesnik je u ležećem položaju. Tretman traje petnaest do dvadeset dana.

Povišen krvni pritisak – hipertonija
Preporučuje se da se kilogram meda pomeša sa 5-10 g matičnog mleča, 200 g polena i 50 g propolisa u prahu. Uzima se po kašika tri puta dnevno pre jela, u čaši vode.
Pčelinji otrov se primenjuje u vidu pčelinjih uboda ili potkožnih injekcija.
Propolis se uzima kao 10% propolisova voda ili 30% alkoholni ekstrakt propolisa, tri puta dnevno po trideset kapi pre jela, u čaši vode ili mleka. Tretman traje dva meseca. Dobro hipotonično dejstvo ima mešavina soka od šargarepe, rena, čaše meda i soka od jednog limuna. Pije se po kašičica, tri puta dnevno pre jela.

Snižen krvni pritisak – hipotonija
Kad je hipotonija praćena anemijom, tretira se kombinacijom matičnog mleča, meda i polena. Tretmani traju četiri do pet nedelja. Dnevna doza matičnog mleča je 100-200 mg, tri puta dnevno pre jela.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem