STOP BOLU KOD ARTRITISA, GIHTA I IŠIJASA

15.12.2014 | Travari magičnog bilja | Pregleda: 8036 | Autor: | 0

Čuveni recept Ernsta Gintera, jednog od najpoznatijih herbalista na svetu


Nemački „otac“ sirove ishrane i autor knjige Živeti bez bolesti, Ernst Ginter, svojevremeno je objavio zanimljiv recept protiv artritisa, gihta, išijasa, reume i ostalih upalnih i bolnih stanja na zglobovima, kukovima, prstima ruku i nogu, kolenima i bolnoj peti. Pomoć je u vidu obloga koje stavljate na bolna mesta i koje deluju direktno na mesto na kojem se problem manifestuje.
Potrebni su vam krompir, crveni luk i seme lana.
Potopite punu supenu kašiku semena lana u dva do tri decilitra vode. Vodu kuvajte desetak minuta dok semenke lana ne naprave skrobnu masu.
Istovremeno, operite kompletan krompir i izrendajte ga zajedno sa korom. Izrendajte i srednju glavicu crvenog luka. Kada se voda sa lanenim semenom ohladi, dodajte luk i krompir i sve dobro izmešajte. Ocedite višak tečnosti iz smese.
Ukoliko se radi o problemima na prstima ruku ili nogu, odnosno peti, smesu stavite u stare rukavice ili čarapu, navucite ih na ruke ili noge, i preko stavite najlonske kese koje ćete vezati tako da višak tečnosti ne može izlaziti napolje. Na druge delove tela, kao što su kukovi, kičma, rebra, kolena i slično, predlažemo da smesu umotate prvo u gazu i položite je na obolelo mesto, pa nakon toga celo područje obmotate nekim zavojem i prozirnom folijom koja će smesu držati pripijenu za obolelo mesto. Ove obloge potrebno je držati tokom noći na obolelim mestima i ujutru baciti, a mesta oprati sapunom i vodom.
Ukoliko su mesta vidna, a luk vam iritira kožu, odnosno pravi crvenilo, kožu možete prvo namazati nekom jako masnom kremom ili maslinovim uljem, ili pojačati sloj gaze na smesi. Istovremeno, sa korišćenjem ovih obloga potrebno je redovno korisiti riblje ulje koje će delovati iznutra.
Proceduru ponavljajte kada god možete, sve dok ova masa ne izvuče oboljenje iz tela.
Ovaj recept, iako ne dolazi iz naših krajeva, nadovezuje se na tradiciju koja je u našem narodu poznata odavnina, u obliku obloga od luka i krompira za različita upalna stanja.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem