UZ VIRAK OTKLONILA MIOM NA MATERICI

16.05.2018 | Travari magičnog bilja | Pregleda: 3942 | Autor: | 0

Jugoslava Đorđević, travarka iz Kragujevca tvrdi da je virak efikasan za ženske bolesti, resnik snižava holesterol, a rusomača smiruje upale na kožiVeć četrdesert i tri godine Jugoslava Đorđević izučava lekovito bilje, uglavnom sa planine Javor gde često boravi i odakle je poreklom.
- Isključivo koristim trave našeg podneblja. Uglavnom ih berem na planini Javor, koja je neispitana a na njoj raste dosta retkog bilja. Želja mi je da tamo odvedem tim stručnjaka i da pogledaju šta sve ima, a ima dosta retkih biljaka, čak i prečice, nezamenljive za jetru - priča naša sagovornica.
U porodici Jugoslave Đorđević travama i njihovoj lekovitosti pridavao se veliki značaj. Knjiga našeg čuvenog travara Vase Pelagića uvek je bila na vidnom mestu na polici i ona ju je još kao sasvim mala često prelistavala.
- Zaista je bio neverovatan osećaj kada sam mnoge biljke iz knjige Pelagića sa sigurnošću počela da prepoznajem i saznajem za šta koja služi.

Čvrsto verujući u spasonosnu moć bilja, Jugoslava je počela da istražuje koje bi trave mogle da se kombinuju na otklanjanju mioma:
- Povedena nekim instinktom, napravila sam mešavinu protiv mioma i za ispiranje. U mešavinu sam stavila kantarion, majčinu dušicu, valerijanu, anđeliku, matičnjak, rusomaču, virak i konopljiku. Bila sam uporna i za šest meseci izraslina ne samo da se smanjila, već je potpuno nestala. Tokom terapije mešavinu sam stalno dorađivala, dodajući još poneku biljku, što sam nastavila i po izlečenju. Pored biljne terapije, mora da se povede računa i o ishrani: Izbacuju se suhomesnati proizvodi, svinjsko meso, konzervisano voće i povrće, od mlečnih proizvoda samo nemasno mleko i što više biljne hrane.
U još jednoj zdravstveno veoma rizičnoj situaciji Jugoslavi je pomogla biljka i to - rusomača.
- Od silnog farbanja kose, mladež na glavi mi se aktivirao i narastao u krastu. Znala sam koliko je to opasno. Ispirala sam krastu vilinim sitom i sve se smirilo.

Kako Jugoslava dalje priča, dosta je delotvornih receptura dobila od monahinja iz manastira širom Balkana:
- Tetka mi je monahinja u jednom manastiru, tako da gde god odem nailazim na razumevanje. Uvek se sete da mi otkriju neku drevnu tajnu, samo što posle toga imam problema da nađem te trave, jer mi daju njihova prastara imena.
Kod povišenog šećera Jugoslava preporučuje kičicu, dud i borovnicu.

- Ako nekome varira šećer na nervnoj bazi, u tu mešavinu treba dodati biljke za opuštanje. Protiv povećanog holesterola veoma je efikasna biljka resnik (Eupatorium cannabinum) koja raste na vlažnom terenu, a uz nju u mešavinu treba dodati i artičoku i koprivu .
Kako ona tvrdi, određenom mešavinom trava u medu može se zaustaviti i proces širenja kancera debelog creva u početnom stadijumu.
- Udarne biljke za detoksikaciju organizma su vrbena, trava iva, rtanjski čaj, vodopija i kičica. Sve su to travke gorkog ukusa, koje su i u literaturi i u praksi prepoznatljive kao najbolji čistači otrova.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem