RECEPTI TRAVARA: PROTIV KANDIDE KOPRIVA, PROTIV DIJABETESA KIČICA

05.04.2019 | Travari magičnog bilja | Pregleda: 4476 | Autor: | 0

Travarka Bosiljka Jeremijaš sebi pomogla isključivo fitoterapijom. Prenosimo neke njene recepte

U tajne lekovitosti bilja Bosiljku su, u rodnom Rujniku nadomak Niša, još kao šestogodišnje dete uputili otac i baba koji su poznavali svaku travku na obroncima Suve planine i Svrljiških planina.

ČAJ PROTIV ARTEROSKLEROZE I VISOKOG PRITISKA
Za pripremanje čaja protiv arteroskleroze i visokog krvnog pritiska potrebno je po deset grama đurđevka, nane i korena valerijane. Sa dva decilitra ključale vode preliti kafenu kašičicu ove čajne mešavine, poklopiti i ostaviti da odstoji desetak minuta, potom procediti i piti bez zaslađivanja tokom dana. Čaj se pije uzastopno pet dana, a potom sledi pauza dva dana.

ČAJ PROTIV KANDIDE
Za čaj protiv kandide potrebno je petnaest grama koprive, po deset grama petrovca, nevena i majčine dušice i po pet grama cveta dan i noć, hajdučke trave, podubice, kleke i čuvarkuće. Čaj se priprema tako što se kafena kašičica ove čajne mešavine prelije sa dva decilitra ključale vode, ostavi da odstoji pet minuta i pije tri puta dnevno, pola sata pre jela.

PROTIV NOĆNOG MOKRENJA
Čaj protiv noćnog mokrenja priprema se od mešavine od po deset grama kukuruzne svile, rastavića, nevena, petrovca, kantariona, koprive, majčine dušice i troskota. Na dva decilitra ključale vode dodati kafenu kašičicu ove čajne mešavine, ostaviti da odstoji tri do četiri minuta, procediti i piti u gutljajima bez zaslađivanja. Ovaj čaj može se piti više puta tokom dana jer ne škodi.

ČAJ PROTIV DIJABETESA
Odlične rezultate u snižavanju nivoa šećera u krvi daje čajna mešavina sastavljena od po petnaest grama kičice, orahovog lišća, koprive, troskota, mahune pasulja i ivanjskog cveća. Na šolju ključale vode dodati kafenu kašičicu ove čajne mešavine, ostaviti da odstoji tri minuta, procediti i piti bez zaslađivanja.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  ZBOG RENOVIRANJA Biljnog centra Magično bilje na adresi Maksima Gorkog broj 25,
  koje će se vršiti u periodu od 12.10. do 22.10.2023., Biljni centar Magično bilje na adresi
  Brankova 16, radiće u produženom radnom vremenu, od 9h do 20h.
  Dostupni smo kako za online, tako i za telefonske porudžbine kao i do sada, na brojeve
  telefona:
  011/ 2420-955
  011/2450-782
  011/3283-507
  064/6433-055


  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem